Sivun näyttöjä yhteensä

19.10.2012

Mökki talviteloille

kookas maksaruoho 
Isomaksaruoho kukkii mökin edessä edelleen.
Eilen lähdimme mökille sateessa iltapäivällä. Kun sinne pääsimme, pian lähdin poimimaan suppilovahveroita ja löysin samalla muutamia kantarellejakin. Satoi, mutta ei se tahtia haitannut. Illan mittaan sade taukosi ja saimme verkot veteen ja saunan lämpiämään. Saunoimmekin pitkän kaavan mukaan ja kävimme uimassa kuusi kertaa 8-asteisessa vedessä.
Tänään ei enää satanut ja päivä oli lämmin, jopa noin 12 astetta. Kaivoin maa-artisokkamaalta maa-artisokat, joita sain taas noin pesuvadillisen (suurin piirtein saman verran kuin kompostissa kasvaneista!). Maa-artisokkamaassa ei ole vielä tarpeeksi syvältä multaa, joten ei voi ollakaan tuo saalis kovin iso. Mies kärräsi kyllä kompostista multaa, kun istutin, nyt tällä kertaa ihan riveihin, jälleen maa-artisokan mukuloita ensi kesää varten (ellei myyrä sitten vie talven aikana niitä pesäänsä).
mökki
Venekin on jo käännetty ja saunapadasta vedet laskettu pois. Jääkaappi on sulatettu ja tyhjennetty. Koristevattuja harvensin ja katkoin niiden varret lyhyemmiksi. Omenapuukin sai latvansa lyhyemmäksi. Jospa se alkaisi paremmin haaroittua. Mies sahasi ja pilkkoi puita ja siirsi puupinoa parempaan paikkaan. Haravointiakin olisi vielä paljon jäljellä. Haikealta tuntuu laittaa mökkiä talviteloille, vaikka varmaan siellä käväisemme talvenkin aikana.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Nyt se aika onkin !
Me mennään huomenna laittamaan mökki lepoon :)

pappilanmummo kirjoitti...

Talvi alkaa vähitellen tulla näillekin leveyksille