Sivun näyttöjä yhteensä

31.10.2012

Porkkanarieskaa

Leipäkoneleipä, jonka tein eilen illalla täksi aamuksi mausteena mm. puolukkaa,  alkoi olla jo illalla lopussa. Niinpä tein pikaleipää eli porkkarieskaa. Laitoin siihen 2 desiä piimää, lorauksen öljyä, 3 desiä porkkanosetta, 1 teelusikallinen suolaa ja 2 teelusikallista hunajaa, teelusikallisen leivinjauhetta, pari desiä ohrajauhoja ja vehnäjauhoja niin paljon että sain notkean lusikallasekoitettavan taikinan. Levitin taikinaa pellille pyörylöiksi ja paistoin 225 asteessa 15 minuuttia pellillinen. Tuosta määrästä tulee noin 18 ohutta rieskaa.
     
Koska lämmitin uunin, niin samalla tein muutakin: paistoin taas pellillisen omenapiimäpiirakkaa. Omenat alkavat jo mustua keskeltä, joten niistä pitää kaivaa keskusta pois. Niinpä pilkoin omenat tuon piimäpohjan (1 dl öljyä, 3 dl laktoositonta piimää, 3 dl sokeria, 5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl soodaa) päälle enkä laittanut enää viipaleita kuten aikaisemmin. Omenien päälle ripottelin kaneli-sokeriseosta.
 
Uunissa hautui myös kulhollinen kaura-omenapaistosta, joka on maistuvaa syötävää maidon kera.
 
Kun pilkoin omenia, niin yhtäkkiä näin niiden joukossa emoampiaisen. Se oli tullut sisälle puupinosta puiden mukana ja oli vielä hieman kohmeinen, mutta oli keksinyt tuoksun perusteella kuitenkin omenat.
 
Eilen käväisin pienelle hienolle miehelle synttärionnitteluja viemässä ja hän oli juuri saanut komean tupsupipon.
 
Samalla reissulla saimme häneltä tällaisen kutsun isovanhempien ja lastenlasten messuun, jossa oli teksti: "Tulethan isovanhempani kirkossa pidettävään perhemessuun kanssani sunnuntaina 4.11.2012 klo 10. Toivon kovasti, että pääset tulemaan. Soitellaan."
 
Eilen olin sauvakävelyllä  hierontaan ja  matkalla näin hienon lumiukon eräässä pihassa. Lumiukkoja kyllä näkyykin aika monissa lapsiperheiden pihoissa.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi että.... tuollainen porkkanalepuska maistuisi minullekin nyt aamutuimaan :)
Lumiukko... oh hoh, nyt jo :O

Kiiris kirjoitti...

Porkkanarieskaa.... nam nam nam!

Jaana kirjoitti...

Tuo omena-kaurapaistos on niiiiin hyvää! Kaiken lisäksi helppo tehdä. Taidan laittaa tulemaan meilläkin, kun omppuja on odottamassa.