Sivun näyttöjä yhteensä

16.10.2012

Vesi vek ja puutarha sekaisin

Aurinkoista päivää! Tänään on aurinko pilkahdellut jos on silloin tällöin rapsahtanut vettäkin niskaan. 
Muuten päivä kuten eilenkin on ollut hullunmyllyä vesi- ja viemärijohtojen uusimisen kera. Liitymme siis kunnalliseen viemäri- ja vesijohtoverkostoon. Kunnalta saimme mittarin ja kaikki sinnepäin pitäisi olla kunnossa. Jo perjantaina tuli kaivuri ja kaivoi putkia varten kourun. Kouru oli 30 metriä pitkä läpi puutarhamaan, jonka alta lähti kolme heldelmäpuuta ja kymmenen marjapensasta ja syrenipuska. Kaivuulla oli syvyyttä 2-3 metriä ja leveyttä noin metri. Onneksi oli hiekkamaa. Se oli OK. 
Maanantaina piti homman olla valmis, vaan putkimiehiä ei kuulunut ja mies joutui soittelemaan useaan numeroon, että edes sai yhteyden firmaan ja sitten vasta puolenpäivän maissa pari lökäpöksyä tuli hommiin. Toinen oli kuulemnma kyllä putkimies, joka oli tehnyt hommia kaupungissa kerrostaloissa, mutta tällaiset maalaishommat taisivat olla hieman outoja. Pojilla ei ollut välineitäkään. Talosta lainasivat sitä sun tätä mm. lapiota, poraa, poranterää ja jopa viemariputkea... Oli firmasta tullut jo viime viikolla putket ym. tavaraa, mutta työvälineet ja nippelit tuntuivat puuttuvan.  Jos oli nuorilla miehillä lyhyttä työpäivää ja monia taukoja niin oli sitä kaivinkonemiehelläkin. Kyllä tupakkataukoja  ja puhelintaukoja oli ja aikaa kului. Toki siinä oli se ongelma, että kaivinkonemies ei päässyt peittämään putkia heti aamusta niin kuin oli tarkoitus, kun toiset eivät tulleetkaan töihin silloin kun oli sovittu.
 
 Vihdoin pääsi kone töihin ja peittämään putket suurimmaksi osaksi sekä asettelemaan kaivettua hiekkaa ja multaa takaisin. Samoin puut ja pensaat. Mutta ne eivät osuneet paikoilleen ohjeiden mukaan, vaan joudumme nyt niitä vielä kolmannen päivänkin jälkeen itse laittamaan uudelleen oikeille paikoille.
Pieni hieno mies oli eilen jonkin aikaa seuraamassa hommia ja papan kanssa kuljettamassa pölleja halkomispaikalle ja kärräämässä muutakin hänen kanssaan ennen kuin vein hänet kerhoon.
Putkiliitoksia on tehty ja saatu jo hommaa eteenpäin.
Tänään jo sisälläkin pumppuhuoneessa oli yritystä saada irti vanha kuumavesisäiliö uuden tilalta. Nyt on kaikki vesi poikki. Jo eilen saimme illalla kylmää vettä vain suihkustakin - tänään emme mitään. Onneksi on saavillinen käyttövettä ja voi käydä pihanperällä huussissa.
Kolmantena päivänä sitten lähti kaivinkone seuraavaan paikkaan. Ihan pelotti, kun sitä ajettiin lavalle takaperin...

6 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Mikä kumma siinä on, että remonteissa aina joku mättää...!!!
Pihanperähuussille ylistys!!!

Huopatossunen kirjoitti...

Toivotaan että saatte vesiasiat pian kuntoon. Meilläkin meni remontissa aivan hurjasti aikaa putkimiesten hommiin. Toinen teki kaiken kahteen kertaan: ensin väärin ja sitten parin päivän päästä ohjeiden mukaan :/

Marjut kirjoitti...

Toivottavasti vettä alkaa pian tulla kunnan putkista! Pari kylppäriremonttia selättäneenä muistan ihmetelleeni, miksi työmiehet eivät koskaan tule sovittuna aikana eivätkä myöskään ilmoita, jos eivät aio tulla.

pappilanmummo kirjoitti...

Maalla on hyvä asua, kun voi pitää pihanpeerähuussiakin!

pappilanmummo kirjoitti...

Samantapaisia kokemuksia aikaisemmiltakin ajoilta.

pappilanmummo kirjoitti...

En tuota minäkään ymmärrä...