Sivun näyttöjä yhteensä

8.11.2014

Luomua Koiskalassa

Olin syysretkellä Koiskalassa.

Hyötykasviyhdistyksen alajaosto isolla joukolla, yli 60 henkeä oli mukana, vieraili tänään Koiskalan kartanossa. Koiskalan isäntäväki esitteli kartanoa ja sen toimintaa luomuviljelijä Matti Oijalan kera. Oijala kertoi myös luomuviljelystä ja myi luomutuotteitaan kuten myös kartanolaiset. Hunajaakin oli myytävänä.
Kartamon tilamyymälä, iso valkoinen talo, on ollut aikaisemmin meijeri. Sen jälkeen siinä oli kartanon työväen asuntoja. Myymälässä oli tarjolla perunaa, jauhoja, villalankoja, lampaantaljoja, luomuomenamehua, omenoita... ja piti olla lampaanlihaakin, mutta pari päivää sitten oli pari koiraa käynyt tappamassa lampaan katraasta, joten nyt senkin vuoksi tauko lihasta. Oijalalla oli myynnissä monenlaisia erikoisiakin juureksia.
Tänään leivoin isänpäiväksi munattoman ja laktoosittoman täytekakkupohjan. Löysin jo aikaisemmin Myllyn Parhaiden reseptisivuilta hyvän ohjeen, jota sovelsin. 3,5 dl vehnäjauhoja, 2 dl sokeria, 2,5 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 100 g laktoositonta margariinia, 1 dl omenahilloa, 2 dl päärynämehua. Sulatin rasvan, lisäsin omenasoseen ja sokerin, vaahdotin ja lisäsin jauhot, joihin sekoitin leivinjauheen ja vaniljasokerin. Lopuksi lisäsin päärynämehun.

Irtopohjavuokani on liian iso tuolle ainemäärälle, mutta en suurentanut ohjetta kuten aikaisemmin kun tein kakun kolmasosan suurempana. Nyt laitoin taikinan pitkulaiseen vuokaan, johon laitoin leivinpaperin alle, jotta saan kakun hyvin ulos. Paistoin 175 asteessa noin 40 minuuttia.

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mullakin on ollut suunnitelma käydä tuolla katsastamassa illatarjonta.

pappilanmummo kirjoitti...

Minna: Siellä oli hahtuvalankaa sekä villalankoja ja lampaan taljoja.

Anneli L kirjoitti...

Oikein hyvää isänpäivää ♥

pappilanmummo kirjoitti...

Anneli: Kiitos samoin!