Sivun näyttöjä yhteensä

18.11.2014

Joulunpunaiset pitsisukat ohjeineen

Matkalla neuloin joulunpunaiset pitsisukat Nallesta. Ne valmistuivat 16.11. Tätä pitsimallia en ollut aikaisemmin tehnytkään. Jostakin olin sen joskus katsonut ja laittanut käsityömappiin, mutta mallin lähdettä siinä paperissa ei ollut. Sukat tein naisen noin 38 numeron jalkaan sopiviksi. Ne painavat 85 grammaa.
Mallineulosta tein kymmenen kuviota varteen ja neljätoista terään. Mallissa on viiden silmukan ja neljän kerroksen kuvio. Ensiksi luodaan 60 silmukkaa, 15 silmukkaa puikollaan ja neulotaan yksi kerros:  yksi nurja, neljä oikein ja sitten seuraava kerros: yksi nurja, langankierto, nostetaan silmukka neulomatta, neulotaan seuraava oikein ja neulomaton ylitse neulotun, kaksi oikein yhteen ja langankierto. Sitten kolme kerrosta samalla tavoin: yksi nurja ja neljä oikein ja taas yksi  pitsikerros...

Kantapään neulomista aloittaessa tarkista, että sinulla on nurja silmukka odottamaan jäävän puikon alussa ja toisen lopussa. Kun teet valvistettua kantapäätä poimi viimeistä edellisen silmukan jälkeen välistä yksi silmukka neulomatta, niin saat tasaluvun. Kantapääkavennukset tein niin, että jätin 13 silmukkaa puikolleen kavennusten jälkeen pohjaosaan. Kun aloin kärkikavennukset, siirsin yhden nurjan silmukan kummankin pohjaneulomuspuikon päähän ja näin sain 14 silmukkaa puikolleen ja siirsin päällispuikoille ensimmäiselle 15, toiselle 14 kavennusten alkaessa - näin oli helpoin tehdä kärkikavennukset.

4 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Olet sinä taitava. Sain pari vuotta sitten ystävältäni tuollaoset, pinkit tosin, lahjaksi. Kyllä on mukavat, eika sukanvarsi kiristä.

pappilanmummo kirjoitti...

Villasukat ovatkin siitä hyvät, etteivät ne purista eivätkä kiristä. Siksi minäkin pidän yleensä jatkuvasti kotosalla villasukkia jaloissani.
Seuraavat tulossa olevat ovat pinkit ;)

Anneli kirjoitti...

Tosi nätit sukat !
Nuo jalassa sitten jouluna perheellesi tarjoilet jouluaterian ♥

pappilanmummo kirjoitti...

Anneli L: Taitavat lähteä nuo sukat Missiokauppaan myytäväksi lähetystyön hyväksi!