Sivun näyttöjä yhteensä

21.11.2014

Pesälöytö

Vietin yön mökillä työjaksojen välillä. Lunta ei tontilla vielä ollut. Mennessäni oli pakkasta pari astetta, mutta järvikään ei ollut vielä jäässä. Hieman oli riitettä järven matalassa osassa. Kun menin mökille, pohdin, miten nopeasti saan lämpimän tupaan. Kaminaan heti laitoin tulet ja asettelin vuodevaatteet kaminan lähelle tuolille lämpiämään. Vaikka tullessa oli sisällä vain kolme astetta, niin kohta lämpötila nousi ja illalla oli jo yli 20 astetta ja ehkä liiankin kuuma nukkumiseen untuvatäkin alla.  Yöllä hieman havahduin ja lisäsin kamiinaan puita ja niin aamullakin vielä oli lämmintä, vaikka mökki ei olekaan talviasuttava.
Lehdet olivat tippuneet pensaista jo kokonaan ja niin karviaismarjapensaasta aivan vessapolun vierestä paljastui jonkin pikkulinnun pesä, jota emme olleet aikaisemmin huomanneet. Omenapuun talviomenaoksistossa oli vielä lehtiä. Myyrät olivat liikkuneet ahkeraan tontilla ja kasanneet reiteilleen puiden lehtiä. Samoin vajassa oli rotanmyrkky peitetty korkealla lehtikasalla. Talviruokaa hiirille ja ehkä vesimyyrillekin? Pupuset eivät vielä olleet näykkineet suojaamattomia luumupuiden alkuja.

Vihdoin eli nyt vasta tyhjensin ja sulatin ja puhdistin jääkaapin, koska mökillä ei kovin usein talvisaikaan käydä.

Lunta on luvattu jo tänään mökkiseudullekin. Lähtiessäni mökiltä ei vielä lunta sadellut. Kotona jo maa (tien kohta lähinnä) on valkeana ja heikkoa lumisadetta tulee lisää parhaillaan.

Raamatun sana tänään: "Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen." (Psalmi 90:12)

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kiva, että sait vielä nautiskella mökin tunnelmasta ennen talven tuloa!

Anneli kirjoitti...

Aivan erilainen maisema mökilläsikin on tänä aamuna, kuin eilen :)

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Yötunnelmaa: Tulin aivan pimeässä ja lähdin aamusta taas liikkeelle.
Anneli: Lunta on tosiaan sinnekin tullut viime yönä.