Sivun näyttöjä yhteensä

6.11.2014

Seniorifoorumissa

Ystävä houkutteli minut Seniorifoorumiin. Seniorifoorum on Kansan Raamattuseuran ja paikallisen seurakunnan ikäihmisille järjestämä kaikille avoin kohtaamispaikka, joka tarjoaa korkeatasoisia alustuksia ja luentoja kahvien jälkeen. Tiistaina sellainen oli Lahdessa Salpausselän seurakunnassa. Luennoitsijana oli Markku Ojanen, "onnellisuusprofessori".
- Yhteinen onni on paras onni.
- Melankolinen tyyppi kaivaa murheen vaikka kiven alta joka päivä.
- Kunpa ihmiset uskaltaisivat tulla ulos kuorestaan ja kutsua vaikka kahville.
- Onnellisuusvarkaat eli asioita, mitkä varastavat onnea:  torjuminen, väheksyminen, toisen hyväksikäyttäminen, sokeus omaa itseä kohti eikä osaa asettua toisen ihmisen asemaan. noiden seurauksina negatiivisuus, turhien murehtiminen, katkeruus, kateus, viha, pelko, masennus, ujous, ei luota omaan itseen...
- Huomaa. kun puoliso alkaa irtautua eikä ole mukana. 5:1 = jos sanotaan jotain kovasti, se pitää paikata ainakin viidesti, viisi myönteistä asiaa tilalle. Myönteisestä pidettävä kiinni, kaikkea ei tarvitse sanoa ilkeästi...
- Virsi 598:1-6 kertoo, millainen on elämä.
- Asioita, jotka edistävät yhteistä onnea: itsehillintä, huumori, hymy, lämmin kosketus, lohduttaminen, ystävällisyys, toivon vahvistaminen, kiitollisuus, kiittäminen, anteeksipyytäminen, anteeksiantaminen, kunnioittaminen, arvostaminen.
Viikko on ollutkin yhtä haipakkaa: Maanantaina olin  Lähetystyön vapaaehtoisten päivässä, tiistaina tuolla seniorifoorumissa, keskiviikkona pistäydyin markkinoilla ja kirjastossakin, tänään torstaina olimme miehen kanssa katsomassa iltapäivällä Mielensäpahoittajan. Mielensäpahoittaja on Dome Karukosken ohjaama komediaelokuva, joka perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin. Puhutteleva ja ajatuksia-antava se oli myös huumorin ohella. Oikeastaan tiistain Markku Ojasen vinkit ja tämä elokuva puhuivat samaa asiaa: välittämisestä.

Viime ja tällä viikolla olen yhteensä kymmenen kertaa, tosin vain kuutena päivänä, ollut kouluilla pitämässä päivänavauksia. On ollut mukavaa tavata lapsia ja nuoria sekä jutella opettajienkin kanssa.

Tänään satoi sitten lunta. Maa on ihan valkoisena. Onneksi mies laittoi minulle eilen talvirenkaat autoon ja myös omaan autoonsa. Aamulla päivänavauksista palatessani kävin tarkistamassa renkaiden ilmanpaineetkin. Nyt on taas hyvä odottaa talvea, kun autotkin ovat talvikunnossa.


2 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Tämä maa on kyllä täynnä noita melankolisia tyyppejä, jotka kaivavat sen negatiivisen asian esiin vaikka väkisin. Itse yritän päinvastaista, eli kaivan ilon esiin vaikka sitten kiven alta. Ikävätkään asiat eivät tunnu sen jälkeen enää yhtään ikäviltä, kun on nähnyt niissä myös sen valoisan puolen. :)

pappilanmummo kirjoitti...

MariJ: Positiivisuus kannattaa aina! Ilo pintaan vaikka sydän märkänis...