Sivun näyttöjä yhteensä

25.3.2015

Palmusunnuntaita kohti

 Päivänavauksissa kuljettiin matkaa kohti pääsiäistä.


Violetti on katumuksen, odotuksen ja valmistautumisen väri. Paasto on valmistautumista suureen juhlaan. Palmusunnuntai on vielä paastonaikaa. Palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko. Palmusunnuntaina violetti muistuttaa meitä tulevasta kuninkaasta.Palmusunnuntaina Jeesusta tervehdittiin palmunoksia heiluttaen ja Hoosiannaa huutaen, kun hän ratsasti aasilla Jerusalemiin. Jeesus oli menossa Jerusalemiin viettämään pääsiäisjuhlaa yhdessä opetuslastensa kanssa. Kansa juhli häntä odotettuna kuninkaana ja auttajana.

Tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa?
Maahan on laskettu vaatteita, lehtiä, oksia.
Muurari-rabbi nyt on matkalle lähtenyt,
noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin kuningas...
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
Hoosianna, hoosianna, hoosianna, hoosianna!
Saavu jo, kuningas, luoksemme täyttämään toivomme.
(Virsi 15:1,4) 
Alakoulussa laulettiin tätä virttä nokkahuiluorkesterin säestyksellä päivänavauksessa. Kun odottelin päivänavauksen alkamista kuuulin myös, kun jossakin luokassa virttä harjoiteltiin.
Kotona tammi on osin jo palasina. Mies oli ahkeroinut sillä aikaa, kun olin töissä ja vierailemassa pikkusiskon ja perheen luona. Olipa mukava pitkästä aikaa jutella. Ekaluokkalaisen isoveljen tapasinkin jo koululla ohimennen!

Illansuussa oli taas jumppa, jossa tällä kertaa liikuimme painojen kera. Ja sitten kotona lämmitimme saunan ja vetreytimme saunassa  jumpassa rasittuneita lihaksia.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kiitos teille srk:n edustajille, jotka jaksatte vuodesta toiseen vierailla kouluissamme ja tuoda kristillistä sanomaa kouluarjen keskelle!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Vielä pääsee kouluihin vierailemaan - se on iloinen mahdollisuus.