Sivun näyttöjä yhteensä

12.8.2015

Kesän lämmössä mökillä


Vietimme vuorokauden mökillä. Lähdimme eilen ja palasimme tänään. Kesän varmaan lämpimintä oli nyt, 24 astetta lämpömittari näytti. Eipä tarvinnut lämmittää kaminaa! Toki sentään saunan lämmitimme ja kävimme monen monta kertaa uimassa muutenkin. Vesikin oli tämän kesän lämpimimmillään eli vesilämpömittari näytti 22 astetta.

Samettikukat ovat tykänneet myös lämmöstä ja kummitytön kasteluista.
 Samoin krassit kukoistavat verannan kaiteella.
 
Liljatkin ovat avautuneet.

Mökin lähettyviltä löytyy kantarelleja ja mustia torvisieniäkin löysimme, mutta suppilovahverot odottavat vielä kylmiä öitä ilmaantuakseen näkyville. Kyllä aikamoiset lenkit saimme tehdä saadaksemme tuon satsin kantarelleja.

Mustikoita on tänä vuonna reilusti mökin pihassakin ja metsissä siellä vaikka kuinka paljon. Kunpa vain kerkeäisi poimia… Vaikuttaa siltä, että vain me vanhat ja sitten ulkomailta tulleet poimijat poimivat marjoja enemmälti metsistä. Nuoremmat ehkä katsovat, että niistä ei saa tarpeeksi isoa tuntipalkkaa eivätkä viitsi lähteä metsämarjojen poimintaan. Mieluummin he ostavat ne kaupasta.
Minusta on mukava poimia mustikoita poimurin avulla. Mustikoiden ja puolukoidenkin poimiminen käsin on kovin hidasta, vaikka siinä tulisikin jo roskatonta. Metsässä marjastaessa saa monipuolista liikuntaa ja raitista metsäilmaa. Luonnossa on kiva kuljeskella. Mustikoiden putsaus on hidasta hommaa, mutta yhdessä tehden sekin luonnistuu. Kädet, etenkin sormet ovat kyllä sopivasti värjäytyneet – kunhan taas viikonlopuksi saan ne siistiksi…

2 kommenttia:

sartsa kirjoitti...

Pitääkin käydä katsastamassa oma torvisienipaikkani.

pappilanmummo kirjoitti...

sartsa: Löysin jopa uudenkin torvisienipaikan - nuo torvisienet kuivuvat tosi nopeasti jopa vain auringossa.