Sivun näyttöjä yhteensä

9.11.2015

Ehtoolehdon pakolaiset koukuttivat

Minna Lindgren: Ehtoolehdon pakolaiset (Teos 2014).
Ehtoolehto-sarjan lukeminen on jatkunut lopusta alkuun. Vielä on sarjan ensimmäinen teos lukematta. Kun katsoin kirjastojen asettamia luokituksia, niin toisissa tämä oli romaaneissa, toisissa dekkareissa eli jännityskirjoissa. Ehtoolehdon jännitysjutut ovat vähän samaa luokkaa kuin Mma Ramotswen hyvänmielen dekkareissa: ei peloittavia ja yöunia menettäviä. Aivan sopivia meikäläiselle. Mukavaa luettavaa, todella koukuttavaa. Minna Lindgren osaa kertoa aikaansitovasti ja tuo esille todellisia ongelmia.

Tällä kerralla Ehtoolehdossa alkaa remontti. Talossa ei voi asua melun, pölyn, vedenpuutteen ja sähköttömyyden takia remontin keskellä. Asukkaat muuttavat pois yhtä lukuunottamatta, joka asustelee eri huoneistoissa remontin siirtymisen mukaan lähinnä patjansa ja reppunsa sisällön kera. Päähenkilöt Siiri ja Irma kumppaneineen muuttavat kolhoosiin eli asumaan yhteen ja monenlaista heille taas tapahtuu, myös selvitettävää.

Lukuhaasteen edelliseen päivitykseen ei ole uutta lisättävää tämän kirjan myötä.

2 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Luin koko sarjan ja se oli sekä viihdyttävä että ajatuksia herättävä, varsinkin sarjan viimeinen osa; sekö on meidän tulevaisuutemme? Aika hurjalta kuulostaa, vastaavia kun on jo kuulemma kokeilussa.
Toivottavasti minä olen aikanaan se Irma tai Siiri :D - tai toivottavasti Poika pitää sitten yhtä hyvää huolta kuin nytkin.

pappilanmummo kirjoitti...

Sain sen viimeisen eli ensimmäisen Ehtoolehto-sarjan kirjan Kuolema Ehtoolehdossa juuri kirjastosta.
Pirteitä vanhuksia alkaa olla jo pilvin pimein, ehkä mekin sitten...