Sivun näyttöjä yhteensä

16.11.2015

Kotipäivä

Kun olimme monta päivää kotoa pois, niin kotihommia on riittänyt. Pikkusiskokin tuli jo aamulla viettämään päivää meillä ja isoveli koulun jälkeen.
 Papan kanssa on mielenkiintoista touhuta. Yhdessä on mukavaa hakea puita takan lämmitystä varten, laittaa rotanmyrkkyä hiirten tuhoksi, suojata pensaita verkoilla jäniksiltä ja montaa muuta puuhaa. Tässä on meneillään kuivattujen sellerinlehtien hienontaminen.
Tuoksuvaa jauhetta sellerinlehdistä tulikin. Sitä laitamme sopparuokiin mausteeksi. Tänä vuonna itse sellerit jäivät aika pieniksi.

Pikkusiskon kanssa teimme ruokaa. Hän on taitava kuorimaan porkkanoita. Yhdessä teimme taas myös piparitaikinan. Nyt jo joulua ajatellen teimme sen siirappipipareita varten. Edellisen kerran kerkisimme tehdä Hanna-täteihin vain taikinan ja leipominen jäi minulle. Ehkä nyt sitten huomenna yhdessä iltapäivällä molempien pienien kanssa leivomme tuon piparitaikinan pipareiksi - jos ei syödä kaikkea taikinana aikaisemmin. - Tein kyllä kaksinkertaisen taikinan, jotta riittäisi niin maistelemiseen kuin leivontaan.
Kun pikkusiskon vein päiväkerhoon, niin samalla reissulla tuli isoveli iltapäivää viettämään. Kyllä hän reippaasti heti tekee läksyt ennen kuin mitään muuta touhuaa niin kotona kuin täällä. Jännä vain, että nuo läksyt pitää tehdä lattialla, vaikka pöytätilaa olisi paljon tarjolla.

Olenpa saanut pelata muistipelejä tänään ja joka kerta hävinnyt noille lapsille.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Jaaha! Teillä on tokaluokkalainen lapsenlapsi ;=) Samalla matikan kirjan aukeamalla mekin olimme viime viikolla. Kertolaskuja, jotka ovat niin hartaasti odotettuja!

pappilanmummo kirjoitti...

Kakkosen kertotaulua nyt opetellaan. Kuinka vaikeaa sekin on aluksi! En muistanutkaan, millainen työ on kertotaulun oppimisessa.