Sivun näyttöjä yhteensä

30.11.2015

Porkkanalaatikko, laktoositon ja munaton

Joulua varten olen ajatellut vähitellen laittaa ruokia  pakastimeen. Ensimmäiseksi valmistin porkkanalaatikoita. 
Pakasteessa oli valmista syksyllä tehtyä porkkanasosetta. Otin sieltä vähän yli litran verran keitettyä ja hienonnettua porkkanasosetta, Lisäksi seokseen 2,5 desiä riisiä keitettynä 6,5 desissä vettä, 4 ruokalusikallista siirappia, 2 teelusikallista suolaa, ropauksen mustapippurijauhetta, ja sen verran (noin litran) laktoositonta punaista maitoa, jotta seoksesta tuli sopivan löysää. Pinnalle ripottelin korppujauhoja ja margariininokareita. Jaoin seoksen neljään 7,5 desin vuokaan. Paistoin tunnin verran 200 asteessa.

Sana tälle päivälle: Kuitenkin minä toivon ja odotan, sillä minä ajattelen tätä: Herran armoa on se, että vielä elämme, hänen laupeutensa ei lopu koskaan. Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa.  Sieluni sanoo: "Herra on kaikkeni, häneen minä turvaan."  (Valitusvirret 3:21-24)
Eilen oli ensimmäinen adventti ja myös kirkossa sytytettiin ensimmäinen adventtikynttilä. Saimme laulaa Hoosiannaa.
Tänään jouduin käymään kaupungissa. Jouluvalot ovat ne samat vuosien vanhat tutut valot, joita on mukava katsella.. Valokuja johtaa Ristinkirkolta kaupungintalolle.
 Monien kauppojen ikkunoissa on seimiastelmia.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kaipaan aina adventtiaikana Prahan kaupungin kuusten alla olevia kymmeniä seimiasetelmia, joita kukaan ei riko tai muuten potki pitkin mäkiä yön aikana. Olisipa Suomessakin niin!