Sivun näyttöjä yhteensä

6.11.2015

Uunijuusto savolaiseen tapaan ternimaidosta

Ternimaidosta tehty uunijuusto on ylivertainen herkku miehen mielestä. Hän valmistaa ja syö sitä ns. savolaisen mallin mukaan. Uunijuustoon hän laittaa vahvaa ternimaitoa litran verran ja litran kevytmaitoa. Sekaan hän vispaa pari kananmunaa ja kaksi teelusikallista suolaa. Lasikulhoon koko annos ja lähes tunti 175 asteisessa uunissa. Ja herkku on valmis.
Savolaista (tai ainakin jänissaarelaista) uunijuustoa voidaan syödä eturuokanakin perunoiden, kalan ym. kanssa tai sellaisenaan vaikkapa aamiaisena.  Ei siis mitään makeaa siihen mukaan.

Kun hämäläinen nauttii uunijuustoa, hän syö sitä jälkiruokana. Uunijuuston päälle ripotellaan sokeria ja kanelia tai hilloa ja tuo juusto lusikoidaan maidon kera.

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Hillon kanssa uunijuusto on minulle tuttua. Nyttemmin minun juustoni on leipäjuusto, jota laitan kahvikuppiin tai vaihtoehtoisesti mirkotan hieman ja päälle hilloa.
Sinulla on uusi upea bannerikuva.

pappilanmummo kirjoitti...

aimarii: Leipäjuustoa en ole itse valmistanut, mutta kaupasta olemme ostaneet. Mies syö sitä leivän päällä paljaaltaan. Kiva idea: Kahvin sekaan.