Sivun näyttöjä yhteensä

19.12.2015

Bataattilaatikko ja porkkanalaatikko (laktoositon ja munaton)

Jouluruokia on taas uunissa. Tein alkuillasta porkkanalaatikoita pellillisen ja nyt uunissa on bataattilaatikot.
Bataattilaatikkoon keitin painekattilassa puolitoista kiloa bataatteja kuorittuina ja pilkottuina. Sitten kaadoin veden lähes kaikki pois kattilasta kulhoon, otin ritilän alta ja hienonsin bataatit perunasurvimella. Lisäsin seokseen suolaa, valkosipulijauhetta ja ripauksen muskottikähkinäjauhetta. Sekoittelin sileäksi bataatit ja lisäsin laktoositonta vispikermaa kaksi desiä, hieman keitinvettä ja laktoositonta punaista maitoa. Vatkailin vielä perunasurvimella ja annostelin kolmeen vuokaan. Ripottelin päälle korppujauhoja ja laktoosittomia voinokareita. Laitoin seokset paistumaan kahdeksi tunniksi 150 asteeseen.
Porkkanalaatikot tein myös munattomiksi ja laktoosittomiksi. Keitin puolitoista kiloa porkkanoita palasina ja hienonsin ne. Keitin 3 desiä riisiä nesteenä tuli niihin vähitellen lähes puiolitoista litraa vettä. Sekoittelin keittetyt riisit ja  porkkanasoseen. Lisäilin valkopippuria, suolaa, muskottipähkinää ja inkivääriä, siirappia ja laktoositonta ruokakermaa sekä laktoositonta punaista maitoa ja keitinvedenkin, jotta tuli löysä seos. Jaoin seoksen neljään kolmenvartin alumiinivuokaan ja yhteen litraiseen savipottiin. (Ne mahtuivat samalle pellille sähköuuniin.) Pinnalle ripottelin korppujauhoja ja laktoosittomia voinokareita. Paistoin porkkanalaatikot 200 asteessa tunnin verran.

3 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Hienoa, ostin jo batattia, että teen niistä laatikon, kiitos ohjeesta!

aimarii kirjoitti...

Laatikot ajattelin tehdä minäkin. Eniten tykkään imelletystä perunalaatikosta. Jospa se onnistuisi minultakin. Bataatista en ole laatikoita tehnyt, muuten käytän sitä kyllä.

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Bataattilaatikko onnistui hyvin - tuli samettisen pehmeää, maukasta.
aimarii: Valitettavasti en kerinnyt tehdä imelletettyä perunalaatikkoa, mitä harmittelen.