Sivun näyttöjä yhteensä

28.12.2015

Karpalopuuro

Viikoittain pari kertaa teen puuroa. Useimmiten valmistan sen marjamäskistä eli mehunkeiton jämistä, jotka olen sosemyllyn läpi pusertanut soseeksi. Monesti vatkaan vielä tuon puuron sähkövatkaimella. Mies nimittää tuota puuroa vispipuuroksi, minä vatkapuuroksi. (Taas tuossa tulevat esiin eri murrealueiden nimitykset samalle ruoalle.)

Tänään tein puuron raaoista karpaloista, jotka olin vain sauvasekoittimella hienontanut ja pakastanut. Tähän annokseen tuli litran verran vettä, puolisen litraa karpalososetta (siis kuorineen), noin puolitoista desiä mannaryynejä, lähes desi hunajaa ja ripaus suolaa.
Tämä jouluseimen olen ostanut Etiopiasta Addis Abeban Hilton-hotellin kaupoista muistaakseni 2000-luvun alkupuolella.

Ei kommentteja: