Sivun näyttöjä yhteensä

25.12.2015

Pappilan joulua

 Pappilan kotialttarin jouluseimi on tänä vuonna tällainen. 
Jouluaattona päivällä ja illansuussa kävimme monilla hautausmailla viemässä kynttilämme läheisten haudoille. Hautausmaalla tapasimme myös muita sukulaisia muistelemismatkallaan ja paljon paljon väkeä oli vaeltamassa samoilla poluilla.
Eräällä hautausmaalla oli lunta viikkoa aikaisemman lumisateen jälkeen kasattuna varjoisalla parkkipaikan reunalla. Tottakai se innosti lapsenlapsia, koska meillä on tänä vuonna lumeton joulu.
Aurinko paistoi iltapäivällä, kun menimme kirkkoon jouluaaton hartaushetkeen. Seurakunnassamme oli jouluevankeliumi kuvaelmana parissa iltapäivän hartaushetkessä.
Aloitimme jouluateriamme jouluevankeliumin lukemisella. Jälleen sen luki omista lapsista nuorin. Jouluateria oli runsas ja kuulemma maistuva monine laatikoineen, kinkkuineen ja kaikenlaisine lisäkkeineen. 
Nuoriso lauloi ja soitti joululauluja. Oli ilo kuunnella.
Ja sitten oli tullut kolistellen joulupukki ja jättänyt jälleen säkkinä verannalle. Säkissä oli lukenut vain perheiden nimet ja pukki olikin kiirehtinyt jo muualle ennen kuin ensimmäiset kerkesivät oikein tajuamaankaan pukin käyntiä. 
Illalla vielä me vanhemmat saunoimme - nuoriso jo päivällä - ennen kuin tuli aika lähteä jatkamaan joulun juhlintaa.
Yöllä kirkossa oli jouluyön messu. Se on minulle joulussa sellainen must-juttu. Oli ilo saada olla siellä palvelemassa. Kun tulin kotiin, kaikki nukkuivat ja nautin hiljaisuudesta ja rauhasta muistellen niitä läheisiä, jotka eivät olleet tänään läsnä meillä.
Jouluyö, juhlayö.Päättynyt kaikk´ on työ,
kaks´ vain valveill´ on puolisoa,lapsen herttaisen nukkuessa
seimikätkyessään,seimikätkyessään.

Jouluyö, juhlayö.Paimenill´ yksin työ.
Enkel´ taivaasta ilmoitti heill´:Suuri koittanut riemu on teill´
Kristus syntynyt on,Kristus syntynyt on! 
Jouluyö, juhlayö.Täytetty nyt on työ.
Olkoon kunnia Jumalalle!Maassa rauha, myös ihmisille
olkoon suosio suur´,olkoon suosio suur!
Joulupäivänä oli iso joukko lounaalla. Lastenlapset auttelivat mm. taittelemalla lautasliinat kaunisiti pöytään.
Viimeiset lastenlasten sukkasatsista valmistuivat joululauluja kuunnellessa vasta tänään, kun jouluvieraat jo olivat lähteneet. Siniset  Novitan Sukkalangasta 40 silmukalla ja kolmen ja puolen puikoilla neulotut sukat painavat 65 grammaa. Sukat on paketoitu rusinapaketin kera  ja toimitetaan perille piakkoin.

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Mukava joulu on teilläkin ollut. Minulla samoin.

pappilanmummo kirjoitti...

Lasten ja lastenlasten kanssa touhua riittää joulunakin.
Onneksi myös on ollut aikaa hiljentymiseen.