Sivun näyttöjä yhteensä

9.12.2015

Joulun sanomaa

 Joulukuusia koristeineen näkyy jo paljon. Seurakuntamme tiloissakin on jo kuusi.
Tänäänkin on vietetty monet juhlat ja kerrottu kaikissa joulun sanomaa. Tosin olin vain yhdessä juhlassa nauttimassa jouluateriasta ja ohjelmasta. Ensin saimme nähdä seurakuntamme vapaaehtoisten toimintaa eri puolilla seurakuntaa monenlaisissa tehtävissä. ja aina välillä lauloimme joululauluja. Sitten työntekijät esittivät joulunäytelmän:
Kuului laulu enkelten, kautta avaruuksien, vuoret kertas kaiullaan, riemulaulun taivaisen: Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo! 
Paimenet on ihmeissään: Miksi riemulaulut nää? Minkä sanoman nyt tuo taivahinen laulu tää? Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo!
Käykää Betlehemihin! Syntynyt on lapsonen. Polvistukaa eessä sen, eessä Herran Kristuksen! Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo!

Jouluun kuuluu yhtäältä iloa Jeesuksen tuomasta valosta ja toisaalta huolta tästä maailmasta, josta Jumala välittää niin paljon, että tuli ihmiseksi. Jouluyön pimeyteen syntyvä valo voi luoda toivoa ja tuoda muutosta parempaan myös kaikkein vaikeimmissa ahdingoissa, kärsimyksissä ja vainoissa. Kristillinen joulu ei ole kiiltokuva. Se on täynnä elämän rosoisuutta ja luottamusta rakkauden voimaan. Se on uskoa Jeesuksen tuomaan ihmeelliseen valoon.

Joulun sanoma on Jumalan rakkauden sanoma: Jumala on rakastanut tätä maailmaa niin paljon, että hän antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.
 

2 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Tuo kirjakuusi on hauska.

aimarii kirjoitti...

Usein kaiken touhun, välkkyvien värivalojen, ostoshuuman jne keskellä joulun perimmäinen ajatus on kadonnut.
Minä kaipaan ja toivon hiljaisat, hyvän mielen joulua.