Sivun näyttöjä yhteensä

2.12.2015

Sinapinväriset Kertut valmistuivat matkalla

Tiistaipäivä kului todella nopeasti, kun jo aamulla ennen kahdeksaa lähdimme ajelemaan kohti pääkaupunkiseutua lapsenvahdeiksi. Vasta yhdeksän maissa näki kunnolla neuloa sukkaa. 

37 numeroiseen jalkaan sopivat sukat valmsituivat sinapinkeltaisesta seiskaveikasta ja ne painavat 94 grammaa. Sukat on neulottu Kerttu-mallilla 47/48 silmukalla. Hankin tällaista lankaa monta kerää, joten sinapinkeltaista on tulossa myöhemminkin.
 Olimme jonkin aikaa lapsenlapsen seurana. Kylläpä tämä nuorin lapsenlapsi on vilkas ja vauhdikas.
Vilkkaudestaan huolimatta hän jaksaa keskittyä pitkään lueskelemaan kirjoja. Eläimet kiinnostivat eniten. Ja etenkin sellaiset kirjat, joissa saa avata luukun ja kurkistaa sen alle.
Keskiviikkona oli taas kuukauden markkinapäivä lähikaupungissa. Niinpä minäkin lähdin markkinoille palelemaan. Aikamoinen viima puhalsi.
Samalla reissulla katselin taas liikkeiden ikkunoita ja bongasin tällaisen seimen käsityöliikkeen ikkunasta. Siinä henkilöhahmot olivat virkattuja.
Pikkuisen lunta on maassa täälläpäin. Valkoisen harmaana vielä on maa ruohon pilkistäessä lumen alta esiin. Torilla joillakin oli vielä suppiksiakin myynnissä. Olin luullut niiden jo paleltuneen, mutta vielä nuo näyttivät aivan hyviltä, jos ne heti laittaa ateriaksi tai kuivaa. Vieläköhän mökin tienoilta löytyisi suppiksia?

2 kommenttia:

sartsa kirjoitti...

Olen tainnu nähä kertuista aina päälikuvan, koska tää sivuprofiili kiinnitti oitis huomioni.
Seimessä onkin mielikuvitusta käytetty hienosti.

pappilanmummo kirjoitti...

Kaupungissa on monenlaisia seimiä liikkeien ikkunoissa - usein kyseisen liikkeen tarjonnan mukaan.