Sivun näyttöjä yhteensä

28.12.2017

Hyvällä tiellä

Pyhiinvaellus alkaa taas kutkuttaa jalkapohjia. Sain juuri ennen joulua kirjastosta tilaamani kirjan: Tom Tiainen: Hyvällä tiellä, Pyhiinvaellus Ranskan ja Espanjan halki. (Barents Publishers-Fin 2017).  Kirja on alunperin  kirjoitettu ruotsinkielellä ja sen on suomentanut Jorma Aspegrén. Kirjassa on tekijän piirroskuvitus.
Luin jouluna tuon kirjan, jossa vaellus alkaa jo Ranskassa Le Puysta kulkien pitkin Ranskan Via Podiensia ja Espanjan Camino Francesia. Tom Tiainen vaelsi tuon matkan osissa. Logronoon hän lopetti lokakuun lopulla ja aloitti sieltä sitten taas keväällä.

Tiainen teaa, että liian väsyneenä ei osaa pysähtyä.  Ei vaellus ole silkkaa etenemistä, vaan ennen kaikkea tienpäällä olemista. Kun siirtyy joksikin aikaa elämän sivuraiteelle, vaeltaminen on määränpäätä tärkeämpää.

Pyhiinvaellus on kulkemista rukoillen, muu on kuvitelmaa. Tähän ajatelmaan Tiainen kokoaa vaelluksensa.

Mielenkiintoinen kirja vaelluksesta tämä. Piirroskuvitus on mainio puhutteleva lisä. Kun olen tuon Camino Francesin vaeltanut pari kertaa, niin paikat, joista Tiainen kertoi, olivat tuttuja ja oman matkan kuvat ja tapahtumat kulkivat silmissäni.

"Jatka matkaa, jatka matkaa, nouse ylemmä. Apumme on Jumala." Tuon laulun sävel ja sanat soivat muistossani, kun sitä olen kuullut laulettavan: Ultreïa, ultreïa, E sus eia. Deus, adjuva nos!

Kipinä uudelle vaellukselle on syttynyt jälleen liekkiin. En vielä tiedä, minne ensi keväänä matkaan aloittamaan vaellukseni ja mille polulle lähden. Monta mutkaa on vielä matkassa sitä ennen. Unelma elää.

Tämä kirja sopii Helmet lukuhaasteen 2017 kohtiin
1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis
4. Kirja lisää hyvinvointiasi
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
13. Kirja "kertoo sinusta"
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa
22. Kuvitettu kirja
23. Käännöskirja
41. Kirjan kannessa on eläin
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
49. Vuoden 2017 uutuuskirja       

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Kiitos vinkeistä. Mastolassa on käytävä ja kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Hyviä välipäiviä.

pappilanmummo kirjoitti...

Kirsti: Mastola on kiinnostava.