Sivun näyttöjä yhteensä

26.11.2018

Merensiniset miesten sukat

Neuloin joululahjaksi lapsenlapselle numeron 38 sukat merensinisestä Seiskaveikasta - toiveväri (mutta kuva ei näytä juuri oikeaa värisävyä!). Miesten sukkiin on usein vaikeaa löytää mukavaa kuviota, jos sukka ei saakaan olla kovin kuvioinen.
Niinpä varteen neuloin ensin kymmenen kerrosta yksi oikein takaa, yksi nurin -resoria. Sitten jatkoin toisenlaista resoria: kaksi oikein, kaksi nurin neljä kerrosta ja viidennellä kerroksella kaikki nurin. Näitä kahdeksan kertaa eli neljäkymmentä kerrosta. Sitten vahvistettu kantapää ja resorilla sukan päällysosa, siis vain kaksi oikein, kaksi nurin koko matka kärkikavennukseen asti (21 cm kantapäästä mitaten + kärkikavennus). Pohja on neulottu kaikki oikein -neuloksella.
Sukat painavat 101 grammaa ja ne on neulottu kolmen ja puolen bambupuikoilla 48 silmukalla kerros eli 12 silmukkaa puikollaan paitsi pohjaosassa 11 silmukkaa puikollaan.

1 kommentti:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kiva kun laitat tarkat tiedot valmiista sukista; esim painon. Niin olen itsekin tehnyt :ja olen sen hyväksi tavaksi havainnut. Eniten siitä on ollut hyötyä itselleni, kun taas teen seuraavia sukkia.