Sivun näyttöjä yhteensä

7.9.2012

Gospelkuoro Pécsistä

Lahden ystävyyskaupungista Pecsistä saapui 24 -henkinen gospelkuoro Keski-Lahden seurakunnan vieraaksi ajalla 5.–10.9.2012. Keski-Lahden seurakunnalla on ollut ystävyysseurakunta Unkarin Pecsistä vuodesta 1975 lähtien. Yhteistyö seurakuntien välillä on aktiivista. Pecsin seurakunnassa lahtelaiset vierailivat viimeksi viime keväänä, jolloin pidettiin yhteinen leiri Balaton – järven rannalla Revfulopissa ja tietysti myös vierailtiin Pécsissä. Myös lahtelaiset pitävät Unkarissa vuosittain rippikoululeirin ja  sen puitteissa vierailevat Pecsissä.
Gospel-kuoro on perustettu vuonna 2002. Siinä on yhteensä 28 jäsentä, 16–38-vuotiaita. Naisia on 13 ja miehiä 15. Kuoro on ekumeeninen. Jäseniä on Pecsin luterilaisesta, katolisesta, baptisti, adventisti, helluntai sekä reformoidusta kirkosta. Kuorolaiset ovat matkustelleet konsertoimassa ympäri Unkaria erilaisissa kirkoissa, festivaaleilla sekä Saksan kirkkopäivillä. He ovat vierailleet myös ulkomailla mm. Romanissa, Itävallassa, Saksassa sekä Sveitsissä.
Kuorolta on ilmestynyt kaksi levyä, vuonna 2006 Sziva`rva`ny, joka myytiin heti loppuun ja vuonna 2008 ilmestyi levy nimeltä Itthonro`l haza.
Sunnuntaina  9.9. klo 18 kuoro esiintyy Lahden Ristinkirkossa.Kuoron konserttiin on jopa vapaa pääsy.
  
Tänään sateisena iltana olimme kuorolaisten kanssa  paistamassa makkaraa ja lettuja Upilassa saunomisen ja kirkkovenesoudun jälkeen. Yhteisen illanvieton päätti yhteinen iltahartaus pyhäkoulunopettajien kanssa. Saimme laulaa ja leikkiä. Saimme siis näytöspyhäkoulun ja koko iltahartauden lopuksi kuoro lauloi - tahtia teki mieli naputtaa ja niin  me suomalaiset teimmekin...
 
Lapsenlapsi vanhempineen oli tänään poimimassa viinimarjoja ja keittelemässä omenahilloa äitinsä apuna.

Keittelin omenahilloa taas maijallisen aamupäivällä, kun toiset olivat vielä marjoja poimimassa. Joka päivä tippuilee ämpärillinen omenia puista ja niiden hyödyntämistä siis riittää. Onneksi nuo vieraat tulivat osaa niistä viemään pois.


1 kommentti:

Anneli kirjoitti...

Sinä se jaksat säilöä aina vaan talven varalle :)