Sivun näyttöjä yhteensä

25.9.2012

Laktoositon ja kananmunaton omenapiirakka helposti

 
Taas illalla leivoin omenapiirakan. Edellinen nautittiin alta aikayksikön! Tein jälleen samanlaisen kuin pari päivää sitten eli laktoosittomaan piimään. Helppo tehdä ja maukasta. Siis 1 dl öljyä, 3 dl laktoositonta piimää ja 3 dl sokeria sekoitetaan keskenään, lisätään  sekoittaen 5 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu 1 tl soodaa. Lusikalla voi sekoitella nuo ainekset ja kipata sitten kulhosta lusikan avustuksella uunipellille. Pari litraa viipaloituja omenia asetellaan pohjan päälle ja omenille ripotellaan kanelia ja sokeria. Paistetaan uunissa noin 200 asteessa noin 20 minuuttia.
 
Päivän vietimme mökillä. Oli tihkusateista vähän väliä, mutta ei se haitannut ulkona olemista. Edellinen yökin oli ollut sopivan lämmin ja niin kasvit säilyivät hallalta. Mies kerkisi laittaa pihapiiriä syyskuntoon kuten kalkita puut ja pensaat. Minä tietysti innostuin metsälenkeistä. Aivan mökin lähistöllä tein kolme sienenpoimimiskertaa ja viitisen ämpärillistä suppilovahveroita ja jonkinverran kantarelleja löytyi myös. Mies kerkisi sitten jo kotosalla puhdistaa hieman ja niin kuivuriin pääsi ensimmäinen sienisatsi. Huomenna pitää kiikutella suppilovahveroita eteenpäin tarvitseville.
Mökillä tietysti saunoimme ja kävimme useaan kertaan vielä uimassa -siis todella uimass. Järven vesi oli 11-asteista. Vettä olis satanut paljon, yli 50 milliä edellisestä käynnistä ja järven vesi oli korkeimmillaan naismuistiin.
  
Näin metsässä tällaisenkin sienirykelmän tai yhden sienen. Mikähän tämä mahtaa olla?

3 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Minulle tulee mieleen tuosta sienikuvasta sormisieni.... en tiedä onko se sen oikea nimi:)

pappilanmummo kirjoitti...

Joku haarakas tuo lienee, ehkä keltahaarakas tai kuusihaarakas ?

1ritva kirjoitti...

kurttusieni, erinomainen ruokasieni, harvinainen semmoinen. Itse löysin ko sienen Karjaalta.