Sivun näyttöjä yhteensä

3.9.2012

Luumumarmeladi

Meille on tullut tänä vuonna jonkin verran luumuja. Olen syönyt niitä paljon ja eilen vein pelikavereillekin välipalaksi. Luumut putoilevat jo kypsinä maahan ja niin niille piti tehdä jotain. Tänään tein  luumumarmeladia puolukkahillon jälkeen. Marmeladiin laitoin reilusti Melatinia, jotta sain niistä kiinteän, koska aion käyttää ne joulutorttujen täytteeksi.
.  
Luumumarmeladi

1,5 kg
luumuja
1-2 dl
vettä
kanelitankoja
8 dl
sokeria
1
sitruunan mehu

Punaista Melatinia
Poistin huuhdotuista luumuista kivet. Panin luumut ja veden kattilaan. Keitin, kunnes luumut olivat pehmeitä ja kai puolisen tuntia kanelitankojen kera. Hienonsin seoksen sauvasekoittimella, kun oli ottanut kanelitangot pois. Lisäsin suurimman osa sokerista ja sitruunamehun. Keitin muutaman minuutin. Sekoitin Melatinin (2/3 pussia) loppusokeriin ja sekoitin vispilällä luumusoseen joukkoon. Kiehautin pari minuuttia. Kuorin pois vaahdon ja purkitin marmeladin pieniin keitettyihin purkkeihin, jotka olin myös Atamonilla huuhdellut, samoin korkit.

1 kommentti:

Marjut kirjoitti...

Vanhasta asunnosta kaipaan oikeastaan vain kahta asiaa: sateen ropinaa kattoikkunaan ja luumupuuta. Hankittiin me tännekin puu, mutta aika näyttää viihtyykö se täällä.