Sivun näyttöjä yhteensä

21.9.2012

Pienet vieraat ja karhunvatukkahillo

Päivän hillo on omenahillo - jälleen mehumaijalla. Vein kuitenkin osan hilloja jo pois ja samoin omenia ja hain ison kasan matalia pahvilaatikoita, joihin voi pakata omenia suoraan puusta sanomalehtien väliin. Ne säilyvät viileässä syksyn ja niin on hedelmiä syötäviksi pitkälle talven alkuun omasta takaa.
Toinen päivän hillo tai oikeastaan hyytelö on karhunvatukoista. Sain niitä yli kaksi litraa puutarhan pensaista. Tosin olin jäädä taas kerran kiinni tuon kasvin oksiin, kun ne piikit ovat niin kiusallisia. Tein hyytelön hillo-marmeladisokerin avulla ja sen ohjeen mukaan.
Pienet olivat päivän hoidossa. Olipa kiva pitkästä aikaa touhuta heidän kanssaan. Kaikki tutut lelut taas haettiin ja etenkin kirjat, ne samat, jotka  joka kerran luetaan. Yhdessä teimme myös omenahilloa. Tarkkaan pienet seurasivat, miten kiehuneet omenat hienonnettiin sosemyllyllä, miten paljon sokeria kattilaan laitettiin jne.
 
 Uutta oli tällä kerralla kuntopyörän kanssa touhuilu, koska olimme sen nostaneet sisälle eteisestä.

Raamatun sana tänään: "Sinä, Herra, olet hyvä, sinä annat anteeksi, runsain mitoin sinä jaat armoasi kaikille, jotka sinua avuksi huutavat." (Psalmi 86:5)

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Hauskaa.... kuntopyörälle uutta käyttöä :))

pappilanmummo kirjoitti...

Vaihtelu virkistää pieniäkin

Huopatossunen kirjoitti...

Näppärä tapa käyttää kuntopyörää :)

Kiitos kommentistasi blogissani. Minusta kärjestä aloitetut sukat eivät ole yhtään sen hitaammat tehdä kuin varresta aloitetutkaan. Teen sukat aina pitkillä pyöröillä ja parin kerrallaan niin tulee taatusti samanlaiset eikä tarvitse laskeskella kerroksia.