Sivun näyttöjä yhteensä

6.9.2012

Puolukassa

 
Eilen illalla jumpan jälkeen menimme mökille. Saunoimme, uimme ja nautimme rauhallisesta illasta. Aamulla sitten mies sai aikaisen herätyksen, kun työkone naapuritontilla käynnistyi. (Minä nukuin kuin tukki enkä kuullut mitään.) Naapurin metsä on saanut uuden muodon: puut on kaadettu ja nyt tukkeja koottiin kasoihin tien viereen tämä päivä.
 
Lähdimme sienestämään ja poimimaan puolukoita. Kantarelleja ja suppilovahvetoiuta löytyi paljon puolukoiden ohella. Ja mustikoitakin tarttui vielä mukaan.
2012-09-06060912007.jpg image by pappilanmummo
Puolukoista tein illalla uunipellillisen puolukkapiirakkaa. Samalla uuninlämmityksellä on tulossa kurpitsasämpylöitä. Kurpitsaraastetta, vettä, suolaa, hunajaa, öljyä, kuivahiivaa, minttua, grahamjauhoja, kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja sekoittelin lusikalla taikinaksi ja nostatin kaksi kertaa. Paistan ne 225 asteessa 12 minuuttia pellillinen.
 
Tämän syksyn ensimmäiset hirvikärpäsetkin tulivat kiusaamaan meitä metsäretkillämme.
 
Mökin puutarhassa kasvaa yksi omenapuu, jossa on kolmea lajia joskus tulossa. Nyt on vain Vuokko-lajikkeessa muutama omena. Luumupuussakin oli peräti kaksi luumua, vaikka puu kukki hienosti keväällä.
 
Tuoksulehtikaktus saattaa kukkia ensi yönä parvekkeella. Se on juuri tänä iltana avaamassa kukkanuppuaan.

2 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Kylläpäs onkin rehevän näköisiä puolukoita! Hyvinsyöneen näköinen on kammottava hirvikärpänenkin ;o

Kait kuvasit kaktuksen:)

Anneli kirjoitti...

Puolukoita, niinkuin mustikoitakin on tänä syksynä runsaasti.
Voi tuo kaktuksen kukka on upea. Me käytiin lapsena naapurissa ihailemassa sen avautumista. Naapurin täti sanoi kukan nimeksi , yän kuningatar !