Sivun näyttöjä yhteensä

20.9.2012

Syysvauhtia
 
Tämä viikko on vierähtänyt ylen nopeasti. Sunnuntain messun ja lähetysjuhlan jälkeen oli taas tavallinen lentopallopeli. Vielä tälläkin kertaa pelasimme ulkona.
Pelin jälkeen miehet kunnostivat pelipaikan pihaa leikkaamalla pitkän ruohon viikatteella ja vesakkotrimmeriillä.
Maanantaina vein omenahilloja seurakuntaan säilytettäväksi lähetystyön käyttöön ja tietysti tein lisää omenahilloa taas pehmentäen mehumaijalla  omenat. Oli aikamoinen tuuli ja omenat tippuivat puusta joukoittain. Koottuna on jo paljon ja jakoon niitä pitäisi saada.
Tiistaiaamuna oli lähtö vaihteeksi tutkimuksiin. Pääsin osteoporoositutkimukseen. Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumalle. DXA-mittaus lannerangasta ja reisiluun yläosasta ennustaa yksilöllisen murtumariskin ja tulevat murtumat kuulemma luotettavammin kuin vaihtoehtoiset luuntiheyden mittausmenetelmät kuten esimerkiksi kantaluusta mitattava ultraäänitutkimus. Tutkimus oli  vaivaton ja kai vaaraton ja kesti vain muutaman minuutin, säteilyä kuitenkin.
 
Tiistaina lähdimme sitten mökille, jossa olimme keskiviikonkin. Kuljimme metsässä poimien kantarelleja, suppilovahveroita ja suolasieniä sekä puolukoita ja suolla karpaloita. Vaan taas kerran kävi niin, että sorruin vielä poimimaan mustikoitakin. Jonkin verran niitä mahtui vielä pakastimeen, mutta muutaman kerran olen nauttinut mustikkapöperöä ja pari litraa kului mustikkapiirakkaankin. Mökillä myös nostimme perunat.
Oli mukava saunoa ja uida vieläkin, vaikka veden lämpötila on kyllä jo laskenut (13 astetta) reippaasti. Metsälenkin jälkeenkin oli mukava pulahtaa järveen.
Mökillä löysimme vajasta vanhan marjojenpuhdistimen, joka liitetään pölynimuriin. Se oli hieman kärsinyt, mutta teippaamalla siitä sai vielä sopivan työvälineen. Sitä kokeilimme ja hyvin se veikin roskat puolukoista. Puolukat alkavat vain olla jo liiankin kypsiä.

Torstai on kulunut kotosalla minun parturikäyntini ja miehen urheilukilpailujen toimitsijana olemisen jälkeen. Mies on joutunut putsaamaan marjoja ja sieniä. Olen valmistellut viikonlopun töitä ja keittänyt taas mehumaijallisen hilloa: Tällä kerralla tein puolukka-omenahilloa samalla tavalla kuin aikaisemminkin omenahillon. Laitoin annokseen puoliksi puolukkaa ja puoliksi omenaa.
Raamatun sana tänään: "Lakatkaa te huolehtimasta!Tietäkää, että minä olen Jumala." (Psalmi 46:11)

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kyllä teillä on talven varalle runsaasti vitamiineja säilöttynä.
Miten sinä jaksat ???

pappilanmummo kirjoitti...

Jaksaminen on koetuksella, mutta tämä on urakkatyötä! Kohta helpottaa...viikko vielä...