Sivun näyttöjä yhteensä

17.9.2012

Testaa tasan!

(kuva SLS)

Tietoutesi naisten maailmanlaajuisesta asemasta ja oikeuksista voit testata Tasaus-verkkosivujen Totta vai tarua -kyselystä. Samalla osallistut viiden ”Seis! Pysäytä ihmiskauppa” -kirjan arvontaan. 
Voit myös konkreettisesti tasata naisten taakkaa ja seurata, kuinka taakka kevenee yhä useampien osallistuessa.
 
Tasaus-kampanjalla tasataan naisten taakkaa. Naiset ovat avain kehitykseen. Monesti naiset eivät kuitenkaan pysty päättämään omasta elämästään, ja he jäävät syrjään niin koulutuksesta kuin kehityksestäkin. Tasaus-kampanjalla pyritään tasaamaan maailman naisten kohtuutonta taakkaa. Kun naisella on oikeus työhön ja omaan toimeentuloon, hän kouluttaa lapsensa ja pystyy vaikuttamaan oman ja perheensä elämän suuntaan. Naisten oikeuksien toteutuminen on tehokkain keino vähentää köyhyyttä.

Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanja huipentuu syyspäiväntasaus-päivänä 22.9. Kampanjan keräystuotolla parannetaan naisten taloudellisia oikeuksia tukemalla naisten koulutusta ja pienyrittäjyyttä eri puolilla maailmaa. Tasaus-kampanjahan syntyi vuonna 1992 kevät- ja syyspäiväntasauksen innoittamana, sillä valo jakaantuu maailmassa tasan kaksi kertaa vuodessa, mutta elämisen edellytykset eivät koskaan. Siksi tarvitaan hyvinvoinnin tasaamista. Tasaus on Suomen Lähetysseuran vuosittainen kampanja, jolla tuetaan Lähetysseuran tekemää kehitysyhteistyötä eri puolilla maailmaa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö.

1 kommentti:

Maca kirjoitti...

Tärkeä asia ja ajattelemisen aihetta meille.