Sivun näyttöjä yhteensä

10.9.2012

Yrttitarhassa

No niin, ei Raamatun mukaista yrttitarhaa sentään, mutta hyvin monipuolinen on pappilan yrttitarha. Kun kuljimme puutarhaa ympäri, niin saimme suuhumme tänäänkin monenlaista: muun muassa karhunvatukkaa, tavallista vattua, punaista viinimarjaa, valkoista viinimarjaa, karviaista, päärynöitä, luumuja paria lajia, paria lajia omenaa ja sitten vielä kolmea lajia viinirypälettä (ei täysin kypsiä). Maalaistyyppinen lounas sisälsi omalta pihalta perunaa, porkkanaa, violettia porkkanaa, papua, kesäkurpitsaa, kurkkua ja tomaattia. - Yrtit ovat oma lukunsa...

 
Valmistin tänään tyrnihyytelöä. Keitin hieman yli 2 litraa tyrnimarjoja vedessä (noin 4 dl) ja laitoin kaiken sauvasekoittimella hienoksi, kaadoin siivilään ja pusersin vielä siinä mehua irti. Laitoin nesteen kiehumaan kattilaan ja lisäsin sokeria lähes kilon. Kun seos kiehui, lisäsin desiin sokeria sekoitetun pussillisen punaista Melatinia, kuumensin pari minuuttia ja purkitin kuumassa vedessä keitettyihin pieniin purkkeihin. Kyllä tuo seos ainakin hyytyi! 
 
Puolukkapiirakka on taas tuloillaan ja puolukkapuuro on jo vatkattu aamupuuroksi. Puolukoita survoin sauvasekottimella myös raakasoseeksi talven varaksi.

Raamatun sana tänään: "Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein." (Psalmi 92:)

4 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Yrttitarha kuitenkin. Paljon teilölä on kaikenlaista, meilläkin jotain, mutta ei noin paljon.

Kiiris kirjoitti...

Vesi kielelle herahtaa....

pappilanmummo kirjoitti...

Tarjolla on!

pappilanmummo kirjoitti...

Iloitsemme ja toisaalta hurja työ on tuossa puutarhassa - ainakin miehellä...