Sivun näyttöjä yhteensä

24.9.2013

Rusinapannukakku

Tein laktoosittoman ja munattoman pannukakun mökillä. Siihen tuli noin 5 desiä vehnäjauhoja, desi laktoositonta maitojauhetta, 0,25 desiä rypsiöljyä, 1 tl suolaa, 0,5 desiä sokeria, 2 tl leivinjauhetta ja vettä niin paljon, että tuli sopivan tuntuinen taikina. Pellille laitoin vielä margariinia sulamaan ennen taikinan kaatamista. Taikinan päälle (upposivat sisään) ripotelin rusinoita reilusti. Pellin toiseen päähän laitoin omenaviipaleita.

Tänään kävimme poimimassa taas hieman suppilovahveroita, kantarelleja ja mustia torvisieniä. Suppikset alkavat saada jo kokoa...

Illalla lämpötila oli viisi astetta. Vesi on vielä toki  lämpimämpää: 13 astetta. Uimaan uskaltaa vielä mennä! Kun on jo pimeää, lyhty valaisee laiturilla, että näkee kulkea portaissa.

Otimme kurpitsat jo talteen. Mökillä niitä kasvoi kahdeksan, osa kompostissa, osa renkaassa. Yksi oli mädäntynyt ja ilmeisesti myyrät olivat sitä nakertaneet. Eivät nuo kurpitsat kovin isoja ole - pitää sitten kotona punnita yhteispaino, kun kotiin asti pääsemme.
Mökillä maa-artisokat kukkivat nyt maljakossa
ja daaliatkin pihalla vielä, samoin marketat ja kääpiösamettikukat ja isomaksaruohokin aloittelee punastumistaan. Talvikuntoon pitäisi vähitellen laittaa pihaa ja puutarhaa ja mökkiä muutenkin, koska talven tulon aikataulua ei tiedä.

2 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Meillä oli tänään 0 astetta ja maa kuurassa. Sain pestyä syöttölaatikot! Ihanaa kun saa aina yhden homman tehtyä!

pappilanmummo kirjoitti...

Todella: Ihanaa, kun saa yhden homman tehtyä - ja toisenkin sen jälkeen, homma kerrallaan...