Sivun näyttöjä yhteensä

22.9.2013

Tasan

Tänään on syyspäivän tasaus. Kevät-  ja  syyspäiväntasauksessa aika auringonnoususta auringonlaskuun on 12 tuntia koko maapallolla. Valo siis jakaantuu maailmassa tasan kaksi kertaa vuodessa, mutta elämisen edellytykset eivät koskaan. Maailman resurssit eivät jakaudu tasan, siksi tarvitaan hyvinvoinnin tasaamista. 
Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräys syntyi vuonna 1992 kevät- ja syyspäiväntasauksen innoittamana, joten tuo keräys on jo yli kaksikymmentä vuotta herätellyt omiatuntoja. Tasaus näkyy ja kuuluu seurakunnissa ympäri Suomen. Tasaus-päivänä muistutetaan globaalin hyvinvoinnin jakautumisesta epätasaisesti.
Tasauksen katekismuksessa kerrotaan, että "Tasaus on hengellistä sosiaalisuutta. Taakkoja tasaavan ei tarvitse etsiä oman elämänsä tarkoitusta. Hänelle sitä riittää yllin kyllin. On tekemistä, haasteita, ihmisiä, ystäviä... Heittäytyminen kokonaisvaltaiseen tasaamiseen antaa merkityksen elämälle. Omastaan jakaminen ja hyvän tekeminen on ihmisen kiitosta Jumalalle itselleen."
 
Olimme muutama vuosi sitten Senegalissa tutustumassa lähetystyöhön. Tänään matkanvetäjämme vietti syntymäpäiviään lähetyslounaan ja konsertin merkeissä ja samalla vietimme tasauspäivää.

Jokasunnuntainen lentopallopelimmekin meni tänään tasan: naiset ja miehet voittivat yhtä monta peliä.

3 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Hieno tasauspäivä olikin. Sadetta lupasivat tänne, vaan aurinko armas tuikahteli melkein koko päivän. Mukavia syyspäiviä toivottaa Kiiris.

pappilanmummo kirjoitti...

Niin täälläkin: pääasiassa aurinkoista

Unknown kirjoitti...

Kyllä se kesä meni taas liian nopsaan :(
Minä kun en ole ollenkaan syksyihminen !