Sivun näyttöjä yhteensä

27.9.2013

Kurpitsasato

Kolmetoista kurpitsaa kasvoi meillä tänä vuonna. Niistä seitsemän mökillä, jossa osa kaivonrenkaassa, osa kompostissa, ja loput kuusi kotosalla kompostissa. Kastelin niitä kohtalaisen ahkeraan. Aina kun mollukka alkoi kasvaa hyvin, katkaisin latvan pois. Vielä nämä ovat punnitsematta, koska puntari on jossakin hyvässä säilössä.

Kylläpä näistä riittää jakamista ja kurpitsahillon, kurpitsasalaatin  ja kurpitsaruoan valmistusta moneksi kertaa. Onneksi kurpitsat säilyvät pitkään.

Tänään keitin jälleen mehumaijallisen kriikunoita kuten pari päivää sitten myös. Molemmilla kerroilla keitin kriikunat mehuksi ja mäskin pakastin edellisellä kerralla. Nyt sen mäskin sekaan laitan omenanloput ja teen omena-kriikunahilloa. Kyllä kriikunankivien poisotto kävi kuitenkin parhaiten irroitettuani kivistä mäskiä sähkövatkaimella ja ravistelemalla sitten marjanpuhdistinta, jonka päälle seosta laitoin aina pari kauhallista kerrallaan.

Mies innostui valmistamaan ison annoksen, koko painekattilallisen, lihakeittoa, jossa oli omasta puutarhasta ainakin selleriä, sipulia, palsternakkaa, porkkanaa, lipstikkaa, perunoita, lanttua ja kyssäkaalia.

Tänään on meillä myös pullantuoksuinen mummo! Leivoin vielä illalla pikkupullia ja sämpylöitä ja omenapiirakoita.

Raamatun sana: "Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden." (Efesolaiskirje 4:32)

Ei kommentteja: