Sivun näyttöjä yhteensä

7.4.2015

Mökkikevättä

Tiistai oli lähes tuuleton ja sateeton: hyvä päivä lähteä mökille puunkaatoon ja oksien/risujen polttoon.
Mökillä tyhjensimme kompostorin kompostiin. Kompostorissa oli yllättäen kukkimassa pienen pieni kukka tai oikeastaan kaksi. Lienee mehikasvi.
Kun haravoin marjapensaiden ympäristöä, niin otin pois karviaispensaasta sinne viime kesänä tulleen pikkulinnun pesän. En vain tiedä, minkä linnun pesä se on ollut. Hyvin se oli ollut suojassa ja hyvin lintu oli ollut piilossa, kun emme huomanneet sen kulkuakaan pesään. Toki emme kovin usein mökillä olleetkaan koko päivää kesällä, pääasiassa tulimme illalla ja lähdimme aamulla kotiin.
 Järvi oli vielä jäässä. Vähän rannassa oli vettä, pääosin sekin jään päällä.
Mies kaatoi ison, pitkän latvaosastaan kaksihaarainen lepän. Runko oli iso, joten pöllejä tuli paljon ja paksuja. Pöllien raahaaminen olikin isompi juttu kuin luulinkaan. Isoimmat pöllit mies sitten kuljettikin pinoon. Minä puolestani kannoin oksat sekä risut ja poltin tämänkertaiset ja edellisen hakkuun risut nuotiossa.

3 kommenttia:

mm kirjoitti...

On ollut mukava monen vuosikymmenen jälkeen kokea kevät luonnossa.
Viimeisetkin talipallot tulivat syödyksi äskettäin, mutta jyvät maistuvat edelleen.

Pohjoiseen menevien lintuaurojen reitti näyttää kulkevan tästä läheltä, koska aina silloin tällöin kovan metelin lähetyessä on syytä suunnata katseensa taivaalle ja ihailla kauniita lintukuvioita ja rivien suoruutta aurassa.

Jaana kirjoitti...

Ihanaa, että olette voineet puuhastella mökillä! Sinne minunkin tieni vie huomenna - pitkästä aikaa.

pappilanmummo kirjoitti...

MM: On hienoa saada kokea kevään tuoksut ja äänet mökillä luonnon rauhassa.
Jaana: Tervemenoa mökille! Maalla on mukavaa puuhastella.