Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2015

Aapine

Olen istunut tänään noin seitsemän tuntia bussissa. Matkustin kuuntelemaan lastenlasten kevätkonsertin. Matkalla oli mahdollista käyttää nettiä kummassakin bussissa, vaikka minulla ei tabletissa olekaan sim-korttia. Tulipa leikittyä koneen kanssa ja tehtyä myös hieman tulevia työjuttuja. Jalat vain tuppasivat puutumaan.

Aamulla lähdin jo kahdeksaksi leipomaan pikkupullia seurakunnan leireille yhteisvastuun hyväksi. Sieltä siirryin muutaman tunnin kuluttua Missiokaupalle jossa oli vapaaehtoisten kokoontuminen. Jopa kerkesin gulassisopallekin! Sain kertoa Päivö Parviaisesta ja hänen hautajaisistaan. Päivön elämäntyö on koskettanut monia. Eräs mukanaolleista kertoi Päivön kastaneen hänetkin.

Turussa koko Puolala alakoulusta lukioon musiikkiluokkalaiset esittivät runoilija Heli Laaksosen teoksen Aapine Turun konserttisalissa..Sanamaija Heli Laaksosen ja kuvittaja Elina Warstan yhteistyönä on syntynyt riemukas aapiskirja.   Nimensä mukaisesti Aapine on kuin perinteinen aakkoskirja, jossa käydään läpi jokainen suomenkielen kirjain a:sta ö:hön, mutta tässä kirjassa kirjaimet käydään läpi hauskasti lounaismurteella runoillen.
Kapellimestari-säveltäjä Atso Almila on säveltänyt kirjailija Heli Laaksosen Aapine-kirjan murrerunot värikkääksi ja hauskaksi a cappella –musiikiksi  ja Key Ensemble esittää ne A:sta Ö:hön yhdessä Puolalanmäen musiikkiluokkien oppilaiden kera.
Nyy mää kerro sul, kummottos mennä zumpa. Ens  kipitetä oikkial, sit laukata alavasemmal,  sit pinkasta oikkial taas Z! Näi malli mukka zumbata (ja pumpata ja jumpata) Z Z Z Z  voi kauhi, ko tul uni!

 
Aapinen runoillut Heli Laaksonen oli myös seuraamassa konserttia ja oli kukitettavana - ja sai myös Aakkoset-karkkipussin.

Me lastenlasten mummot olimme lastenlasten
vanhempien ja Papsun kera kuuntelemassa ja katselemassa. Olipa mukava konsertti.

3 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Upea kevätkonsertti. Ihastuttavan raikas juttu.
Minulla on ollut kunnia opetella runontekemisen saloja Heli Laaksosen opastuksella Uudessakaupungissa.
Aapine-kirjakin minulla on. J atuo Laaksosen laitilalaismurre on valloittavaa

mm kirjoitti...

Aivan ihana, kun kerroit, että nämä runot oli sävelletty - ja esitetty. Olen Heli-Laaksonen-fani, varmaan osaksi siksi, että hänen sukunsa on lähtöisin myös Lokalahdelta, jonka murretta (ja ihmisiä) rakastan.
(Meillä Mies sai joululahjaksi tuo Aapiset, kun se ilmestyi...)

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Aapine-kirjan lainasin heti kirjastosta konsertin jälkeen.
MM: Ja oli ihanaa olla kuuntelemassa, koska omat lapsenlapset olivat mukanba esittämässä - ja äänittämässäkin.