Sivun näyttöjä yhteensä

8.5.2015

Kissalle kiisket

Aamulla mies koki verkot. Saalis ei ollut odotusten mukainen: 38 kiiskeä ja kolmasosa siitä ahvenia. Toki sen verran saimme ahvenia, että taas kalalounas oli taattu, tosin muutaman kiisken kera. Kylläpä ahven maistuu paistettuna kuitenkin paremmalle.
Kiiski on limainen kala. Kiisken pää on suurempi ja kuono tylpempi kuin saman heimon ahvenella ja kuhalla. Piikkiruotoinen etummainen selkäevä on tyvestään kiinni takimmaisessa selkäevässä. Pään sivuilla on useita liman täyttämiä kuoppia.Kiiski on noin 7-15 senttimetrin pituinen. Se liikkuu öiseen aikaan pikku parvissa kaikenlaisten pohjien tuntumassa ravintoa etsien. Kiiski, tuo pieni, piikkinen ja limainen yön eläjä, on paljon yleisempi kuin äkkiseltään arvaisikaan. Niinpä. Meidän järvestä vasta pari vuotta sitten tiesimme, että siinä on kiiskiä, kun verkkoon tarttui ensimmäinen kiiski. En osannut edes aavistaa niitä tuolla pienessä mökkijärvessä olevan.
Koivut jo vihertävät. 
Tänään oli mökillä siivouspäivää. Sauna on siivottu, samoin mökin ikkunat pesty ja huussikin siivottu. Jos olisi ollut aikaa enemmän olla mökillä, niin ehkä olisimme saaneet paikat kokonaan siivottua.
Valkovuokkoja kasvaa mökin pihalla. Kun ikkuna oli pesty, oli mukava laittaa ikkunalle kukkamaljakkokin.

Toimme mukanamme kiiskiämpärin ja vein kiisket pienen hienon miehen kotiin kissoille. Toivottavasti kelpaavat - ainakin yksi kissoista jo alkoi nakerrella ensimmäistä. Oli kiva myös tavata perhettä ja etenkin kuulla kuulumisia ja kuuluikin jopa hieno ärrä!

3 kommenttia:

tuulento kirjoitti...

Vähän jo kadehdin sitä, että olet saanut mökin siivottua. Minulla se on edessä vasta sitten kun saan taimet ulos.

aimarii kirjoitti...

Ah tuota auvoa. Mökki, järvi ja kalasaalis. Kissallekin ruokaa.
Minä sain kerran talvella pilkkimällä kiisken. Ensin en edes tunnistanut kalaa.
Mainiota äitienpäivää.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulento: Ei vielä kokonaan siivottu, mutta vähitellen.
Aimarii: Mökillä on mukavaa ja sinne tekee mieli lähteä taas uudelleen.