Sivun näyttöjä yhteensä

26.5.2015

Päärynäpuu ötököissä

Lähdin mökille. Matkalla poikkesin katsomaan mehiläispesiä. Mehiläiset olivat virkeinä tällaisena aurinkoisena päivänä. Kukkivien luumupuiden kukissa pörinä varsinkin kuului ja näkyi virkeää liikettä.

Autoni akku temppuili tänäänkin. Tosin se on jo 13 vuotta vanha. Aihetta on vaihtaa se uuteen. Mökkimatkalla ostinkin uuden akun, mutta liike ei suostunut laittamaan sitä paikoilleen. Syy lienee siinä, että akun irrottaminen voi sotkea jotkut toiminnot. Ovatpa nykyautot, siis näin vanhatkin, hankalia. Ehkä saan viikonloppuna uuden akun paikoilleen. Toivon vanhan kestävän  siihen asti.

Mökillä kukkii pieni Pepi-päärynä komeasti: kaikki kukat avoimina. Kun sitten tutkin kukkia tarkemmin, niin joka kukassa oli pieni ruskea ötökkä, joka oli syönyt kukkapohjan. Siis ei tule yhtään päärynää tänä vuonna. Iloitsin, kun hankkiessa päärynäpuuta löysin nupullisen yksilön j/a luulin saavani heti tänä vuonna ensimmäiset maistiaiset uudesta puusta.

 Pohdin, mitä tehdä. Niinpä otin illalla kärpäsmyrkkypullon ja suihkutin joka kukan reilusti myrkyllä. Pienen hetken kuluttua katsoin: ötökät olivat elossa ja liikkuivat kukissa edelleen. Piti miettiä uusi systeemi.

Tein mäntysuovasta ja vedestä noin kolmen prosentin liuoksen ja uitin joka oksan liuoksessa. Suurin osa ötököistä tuli ämpäriin veden myötä. Loput löytämäni nitistin sormieni välissä. Kun katsoin ämpäriin, niin ne ötökkä- mokomat uivat elossa siellä vedessä. Turhaannuin. Harmistuin. Enkä tiedä edes ötököiden nimiä, jotta osaisin ne tuhota oikealla tavalla.

5 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Nyt sinulla on ollut vastuksia, kuin sähkömiehellä ikään. Akun vaihto varmaan onnistuu, ikävämpi juttu tuntemattomien ötököiden kanssa.
Voitko kysyä Aarno Kasvilta?

Minna kirjoitti...

Kurjat kärpäset.

tuulento kirjoitti...

Ötökät ovat tosi harmillisia. Minulla on harmia ötököistä viinimarjapensaissa. Otin tuttavaltani punaherukan taimet (olisinpa ostanut taimimyymälästä)ja pensaissa on punaisia lehtiä, joiden alapinnalla on jokin ötökkä. Yritän tänä vuonna myrkyttää niitä. Tähän asti olen poiminut niitä lehtiä pois, mutta ei se näytä auttavan.

PauMau kirjoitti...

Harmilliset ötökät! Mutta kylläpä ampiaiset olivat vikkeliä, yritin niitä kuvailla tänään, mutta kameran käyttäjän käsi on kyllä liian hidas näihin pörriäisiin. Olisivatkohan mehiläiset kuvaajaystävällisempiä ;)

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: En ole vielä keksinyt, mitä ötököitä nuo olivat. Löysin vielä tänään yhdestä nuoustas muutaman. Ne ovatkin kehittyneet silmuissa.
Minna: Kurja juttu tosiaan.
Tuulento: Vaikka olen ostanut myymälästä, niin samaa on ollut meilläkin.
PauMau: Molemmat ovat vikkeliä, mittaa mehiläisiä on enemmän tähän vuodenaikaan. Jos nyt näkee ampiaisen, se kannattaa päästää hengiltä.