Sivun näyttöjä yhteensä

26.6.2016

Juhannussunnuntaina

Työpäivä. Olipa tällä kerralla messua toimittamassa pari meitä ei vakinaista työntekijää. Toinen oli kirkossamme ensimmäistä kertaa. Pidän messusta. Jo aikanaan ennen teologian opiskeluja olin maallikko-ehtoollisavustajana silloisessa kotiseurakunnassani. Siihen aikaan lupa piti anoa tuomiokapitulilta. Nykyisin maallikkoavustajat saavat toimia kirkkoherran luvalla. 

Saarnan aiheena tänään oli näin apostolinpäivänä Pietarin kalansaalis. Apostoli tarkoittaa Kristuksen evankeliumin levittäjäksi valittua alkuseurakunnan jäsentä. Apostolien päivänä muistellaan Pietaria, Paavalia ja muita apostoleita sekä rukoillaan, että kristityt olisivat Kristuksen pelkäämättömiä seuraajia apostolien esikuvan innoittamina. Päivän evankeliumi kuvasi tilannetta, mistä kristillinen kirkko on lähtenyt liikkeelle. Kirkko on kasvanut, laajentunut vuosisatojen aikana. Uusia ihmisiä kääntyy kristityksi tänäkin päivänä.

Apostolinsa maailmaan lähetti Kristus saarnaamaan,
nimeensä kansat kastamaan ja seuraajikseen saattamaan.
(Virsi 418:1)

Iltapäivällä vuorossa oli kastekeskustelu. On aina mukavaa kohdata perheitä, jotka haluavat tuoda lapsensa kasteelle. Tällä kerralla tuo kaste toimitetaan kirkossa. Kastekeskustelussa käydään läpi perheen kanssa kastekaava ja sovitaan virret ja muun muassa psalmi, joka luetaan ja etsitään yhteiseen esirukoukseen sopivat henkilöt. Myös keskustellaan kasteen merkityksestä ja muusta seurakunnan tuesta perheelle. 

Illalla kävimme pelaamassa lentopalloa kuten aina sunnuntaisin. Olipa lämmin ilta tänään. Hiki virtasi, kun hyttysen takia piti pitää jonkin verran suojaavaa vaatetusta, jos ei halunnut hyttysmyrkkyä iholleen. Mukava on aina samalla tavata sukua. 

Illemmalla kävimme vielä laittamassa verkot punaherukoiden suojaksi ja pienet kirsikkapensaatkin suojasimme. Jo nyt alkavat sekä herukat että kirsikat punertaa. Niinpä eilen suojasimme mökilläkin herukkapensaat. 
Pionit ovat aukaisseet nuppunsa.

Kuvittelen vähitellen siirtyväni osin mökkiasukkaaksi. Olen pakkaillut tärkeitä mukaanotettavia tavaroita kuten työvälineitä ja työvaatteita, koska aion käydä mökiltä töissä. Tosin kai käyn kotonakin vähän väliä, mutta aion kesälehden kuitenkin hankkia tulemaan mökin postilaatikkoon. Taitaa mökille lähdön yhtenä syynä olla jokapäiväisen uimisen mahdollisuus ja toinen ellei tärkeämpi syy: marjametsät ja sienipaikat ovat lähellä.

4 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Minäkin olen ehtoollisavustaja, vaikka harvakseltaan pääsen avustamaan, on se aina yhtä suuri asia. Mukavia kesäpäiviä!

pappilanmummo kirjoitti...

Maca: Ehtoollinen on tärkeä asia.

Jaana kirjoitti...

Ihanaa, että pääset siirtymään mökille! Sieltä käsin työntekokin tuntuu erilaiselta - kivemmalta ainakin minusta. Siunausta työpäiviisi!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Kiitos! Jo monta päivää sain olla mökillä peräkanaa - ihanaa!