Sivun näyttöjä yhteensä

30.6.2016

Mustikassa yltä päältä

Oli vapaapäivä. Niinpä vietimme sen mökillä. Oli mukava päivä vieraiden kanssa. Aamupäivällä tuli kollega, jonka kanssa paransimme maailmaa, saunoimme ja uimme ja nautimme kesäruoista. Iltapäivällä tuli pieni mies vanhempineen tarkastamaan tämänkesäisen mökkitienoon. Pieni oli pahoillaan, kun ei ollut yhtään pikkuautoa (pitänee kotoa tuoda joku tännekin). Onneksi meillä on palli, jossa on pyörät alla ja niin siitä tuli aivan sopiva ajoneuvo. Toki kiinnosti häntä aikuisten puuhat. Kun hän löysi poimurin, niin sitähän piti sitten kokeilla. Mustikat tosin maistuivat muutenkin.

Pappilan mummon mustikkapiirakka on  aina kelvannut kaikille pienille ja vähän isommillekin. Taas tein sen tavallisen laktoosittoman ja kananmunattoman piirakan. Eipä siitä mitään jäänyt seuraavalle päivälle. Ja tuoreet lusikkasämpylätkin tekivät kauppansa. Tuo nimitys jontuu siitä, että sekoittelen taikinan vain lusikalla, jätän nousemaan ja pöyrittelen sitten kyllä käsissä sämpylät. Joskus, jos taikina jää kovin löydäksi, laitan sen vain lusikalla kokkareina pellille.

Mustikoita kasvaakin mökin pihamaa sinisenään jo nyt. Suuhun on helppo napata marja ohikulkiessa. Pihassa kasvaa myös sieniä. Muutaman kantarellin pihaltakin sai jo kerättyä ja kai ainakin litran verran muutenkin lähistöltä. Mustikoita ei vielä oikein poimurilla kannata poimia, mutta käsinkin olen litrakaupalla jo niitä nyppinyt. Kun poimii käsin pihasta, niinraakileet, jäävät pensaaseen ja kypsyvät sitten vähitellen ja taas pääsee samoista paikoista poimimaan.
Mökin pihassa kukkivat varjoliljat ja jalopähkylä. Pian myös kuunliljojen kukat avautuvat.
Marjapensaat on suojattu verkoin. Pihassa liikuskelee ahkerasti mustarastasperhe. Mustikansinisiä länttejä ilmestyy sinne tänne. Mustarastaat sujahtelevat pensaiden jo nyt, vaikka marjat ovat vielä raakileina.

Vapaapäivästä huolimatta työpuhelin soi ja hoitelin tärkeitä asioita eteenpäin. Illalla mustikkareissun jälkeen vielä saunoimme uudelleen miehen kanssa ja nautimme järvestä niin uimalla kuin katselemalla.

3 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Joko teillä on noin kypsiä mustikoita. Katselin vähän vanhempia tekstejä. Siemenleipä oli minulle myös tuttu, se on hyvää.
Käy katselemassa blogiani ja liity jäseneksi/lukijaksi samalla kertaa.
Laitan sinun blogisi omalle blogilistalle.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuijankortteilua: Mustikat kypsyvät tänä vuonna todella aikaisin.

Tuulento kirjoitti...

meidän mustikat ovat vielä raakileina. Kesä etenee jälleen kerran huimaa vauhtia, apua!!