Sivun näyttöjä yhteensä

25.8.2016

Maistuisiko: puolukka, mustikka, kantarelli, karpalo

Mökillä olin marjastamassa tänäänkin. Ajelin jopa autolla marjapaikan lähelle. Olisin voinut mennä veneelläkin, mutta kyllä tämä oli paljon helpompi näin: eipä tarvinnut kiivetä korkeaa risukkoista mäkeä.  Oli lupailtu sadetta. Yhdeltätoista sain puomituksi puolukkaämpärillisen ja puolikkaan ämpärillisen mustikoita. Niinpä suuntasin autolle ja aloin laittaa takakonttiin tavaroita ja silloin sain vettä niskaani hetken. sade taukosi ja otin viimeisen ämpärin ja muovikassin. 

Kuljeskelin tutuilla marjapaikoilla tarkistelemassa, josko tänäkin vuonna olisi jotain. ja olihan sitä: Tutkistelin suota ja karpaloitakin on tulossa. Isoa puolukkaa kasvaa reilusti ja mustikoita, mustikoita. Nyt vain ei ollut mustikka-astiaa mukana. Löysin pari kantarellia taas. Kun sain puolukkaämpärillisen täyyteen, niin kippasin sen muovikassiin ja jatkoin taas ämpärin täyttämistä. Kun ämpäri oli täysi, alkoi pisarrella, mutta poimin vielä mustikoita poimuriin ja kipitin autoon saaliineni. Sade kesti vain automatkan ajan.

Mökillä putsasin mustikat ja samantien pakastin ne. Muut marjat olivatkin jo autossa valmiina. Pakkailin tavarat ja suuntasin taas kaupunkiin, nyt vaihtamaan punaisen autoni toiseen punaiseen. Autoliikkeen mies  siirsi marjat vanhasta toiseen autoon.
Matkalla jo sain viestin kummiperheeltä tulla katsomaan heidän eilen sairaalasta kotiutunutta kuopustaan. Niinpä illansuussa lähdin kyläilemään. Olipa siellä joukkoa pientä tervehtimässä! Rotinarinkeli on vielä leipomatta! Tyttönen painoi syntyessään 3350 grammaa ja oli 46,5 senttimetrin pituinen.

Nyt on ensimmäinen ämpärillinen puolukkaa jo keitetty hilloksi yömyöhään.  Mies näet kerkesi perata ne minun humputellessani vauvankatsomisreissulla.

3 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Hyvän saaliin sait. Ihanan pienen nyytin olet saanut syliisi.
Voi kun on niin suloinen.

Tuulento kirjoitti...

On se vauvan syntymä vaan ihmeellinen asia. Joskus tulee mieleen että haa, minunkin sisällä on kasvanut toinen ihminen!

aimarii kirjoitti...

Vauva herkistää mielen aina.
Marjatouhuissa täälläkin ollaan. Joskaan en ole noin ahkera kuin sinä. Mustikkaa en enää poimi, ne on jo vetisiä ja osin paleltuneita. Puolukkaa sen sijaan vielä, kunhan sään alle kehtaa. Karpaloakin tulee jonkun verran.