Sivun näyttöjä yhteensä

27.8.2016

Omenahillo - syksyn ensimmäinen

Happamasta puusta pudonneita pieniä omenia keittänyt hilloksi. Pilkoin ämpärillisen omenoita halki, kukkaperä ja kanta pois ja mehumaijaan. Omenat kiehahtivat alle puolessa tunnissa höttöiseksi, melkein hilloksi, joka sitten jauhettiin sosemyllyllä isoon kattilaan, jonne myös valunut mehu lisättiin. Kiehautin koko ajan sekoittaen sosetta ja lisäsin noin 3/4 kiloa sokeria, kun seos kiehui. Sitten kun sokeri oli sulanut, lisäsin vielä pariin desiin sekoitettuna puoli pussia punaista Melatinia. Sen sekoitin omenaseokseen vispilällä, ettei se paakkuunnu. Parin minuutin kuluttua hillo oli valmista purkitettavaksi vedessä keitettyihin Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin.
Päivällä putsasin vihdoin torstaina poimitut puolukat ja keitin puolukkahillon. Kävin poimimassa karhunvatut ja pojan luumupuiden alta keräilin tippuneita luumuja. Kylläpä riittää säilöttävää. Paraikaa on kasviskuivurissa persilja kuivamassa ja mintut otettiin juuri myös pois ja hienonnettiin jauheeksi. Tuta jauhetta voi sitten lisäillä mausteeksi muun muassa sämpylöihin.

Mies putsasi ja pilkkoi ämpärillisen kantarelleja ja nekin paistettiin sipulin kanssa. Yritän saada mahtumaan pakastimeen vielä hieman niitäkin.

Siunauskeskustelussa kävin taas.Toisinaan omaisilla asiat ovat hyvin raskaita kantaa.

Sana tänään: Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. (Ensimmäinen Johanneksen kirje  4:9)

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihan huimaa, kun tätä marjastussäilömisleivontablogiasi lukee!!! Kiirettä sinulla pitää, kun jaksat töiden lisäksi näin paljon puuhata. Ihania makuja!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Minulla on töistä puolentoista kuukauden tauko, nyt vain keikkailen muutaman kerran.

aimarii kirjoitti...

Tehokasta meininkiä.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Nythän on säilöntä aika. sinä olet säilönnyt tosi paljon.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Kunpa olisikin!
Tuija: Vähitellen pitäisi saada pensaat ja puut siivottua tyhjiksi.