Sivun näyttöjä yhteensä

31.8.2016

Ilo-uutisesta illan tyrninpoimintaan

Tänä aamuna aikaisin syntyi pieni tyttö - lapsenlapsi. Tyttönen painoi 3600 grammaa ja oli 49 senttimetrin pituinen. Olipa häntä odotettukin. Jo lähes kuukausi sitten ensimmäiset apurit olivat valmïina syöksymään apuun eli hoitelemaan perheen isompia lapsia. Mekin olimme passissa viikon verran kunnes vävyn äiti otti pestin. pari viikkkoa lasketun ajan jälkeen työ tyttönen sitten näki päivänvalon. Kiitollisia Taivaan Isälle pienestä olemme.
Jumala, Isämme. Sinä annat elämän lahjaksi. Kiitos sinulle siitä, että otat tämän pienen tyttösen hoivaasi ja suojelukseesi. Aamen.

Päiväkummussa senioripäivät päättyivät tänään messuun. Eilen vietimme rukoushetkeä Riihikirkossa.
 Riihikirkon alttariseinällä on ebenpuinen risti.

Eilisiltana Jaakko Löytty lauloi ja lautatti meitä. Mukana oli uusi laulu, jos oikein ymmärsin, se oli Alpo Hukan muistolle.
Illansuussa ja illalla poimimme tyrnejä. Hidasta on niiden poiminta, kun ne pitää kerätä lähes marja marjalta piikkisistä pensaista. Yksi pensas oli kuollut/kuivunut viime talvena, mutta uusia juurivesoja on kasvanut tänä kesänä joukoittain. Vähitellen taidamme saada tyrnimetsän! Nykyisistä parista kolmesta pensaasta saamme tänä vuonna noin ämpärillisen marjoja. Poiminta jatkuu vielä huomenna!

Etsin jo tänään tyrnin hilloamisohjeita netistä ja tästä omasta blogista osuikin sopivia hyväksikoettuja ohjeita, joita sitten huomenna pääsen kokeilemaan.

2 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Onnittelut sekä Siunauksen toivotus uuden pikku nyytin johdosta.
Ihana toi riihikirkko.

pappilanmummo kirjoitti...

JUmalan siunausta kyllä tarvitaan aina!