Sivun näyttöjä yhteensä

11.4.2017

Huhtikuussa tapahtuu

Huhtikuu on alkanut vauhdikkaasti. Kuu on juhlakuukausi: Pääsiäinen osuu tänä vuonna huhtikuulle. Nyt on jo meneillään hiljainen viikko eli kärsimysviikko. Ensi viikonvaihteessa on pääsiäinen. HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Kevät on tullut tänäkin vuonna aikaisin. Jäät ovat lähtemässä mökkijärvestä lähiaikoina. Tänään jo pystyimme laittamaan pari katiskaa järveen. 
Kun sohin rautaharavalla jäitä/jääsohjoa, niin horjahdin ja pääsinpä siten heittämään talviturkin näissäkin maisemissa. Hupsahdin näet veteen jäiden sekaan. Onneksi sain haravankin tuotua rannalle -  niin  ja itseni. Sain kiinni rannan pensaista ja niiden avulla kohottauduin järvestä. Märät vaatteet painoivat .
Kylläpä saappaatkin olivat täynnä vettä ja kännykkä ui taskussa. Otin sitten kännykästä pois SIM-kortin ja toisen kortin ja yritin kuivalla kännykkää sitten kun tajusin senkin kastuneen.
Vaihdoin kuivat vaatteet ylleni ja lähdin jatkamaan risujenpolttoa. Lämmintä siinä oli nuotion ääressä - ja savustettu olen!
Kun haravoin maustemaata mökillä, löysin jo monien kasvien alkuja: Sitruunamelissaa (kuvassa), persiljaa, minttua, mäkimeiramia, viinisuolaheinää, piparjuurta, lipstikkaa. Raparperikin oli nostanut punaiset lehdenalut näkyviin.
Haravointi onkin tällä hetkellä tuulettomana päivänä sopivaa pihapuuhaa niin kotona kuin mökillä. Maanantaina tuuli kuitenkin niin voimakkaasti, että ei kannattanut haravoida lehtiä, sillä tuulenpyörteet olisivat ne hetkessä levitelleet uudestaan.
Palmusunnuntain messussa oli pajunoksia palmunoksien sijaan. Hiljainen viikko alkoi palmusunnuntaina, jolloin muistettiin Jeesuksen saapumista Jerusalemiin. Hänet otettiin vastaan laulaen, mutta hänen kärsimisensä oli jo lähellä. Jeesuksen tullessa ihmiset heiluttivat palmunoksia. Siitä syntyi jo varhain tapa tuoda palmunoksia kirkkoon.
 Koristetuilla pajunoksilla oli virpojiakin palmusunnuntaina liikkeellä.
Ja sama sunnuntaipäivä oli vaalipäiväkin. Kunnallisvaalit tällä kertaa. Äänestyslootia on monenlaisia. Tällainen vanha monen monta kertaa käytössä ollut oli eräässä vaalipaikassa. Ikivanha sinetti tuossa kannessa kertoi omaa tarinaansa.

Tämä postaus sopinee MakroTex -haasteen aiheeseen HUHTIKUU.

17 kommenttia:

RaijaAnnikki kirjoitti...

Ihanat virpojat.Minullakin heitä piippahti.Kevät tulee sen kuvasi kertovat.Hyvää pääisiäistä ja huhtikuuta.

Tellu Tom kirjoitti...

Rauhallista pääsiäistä!
Toivotaan, ettei nessu ala nyt vuotamaan, kun sinne veteen pulahdit.

SusuPetal kirjoitti...

Vooi ei, jäinen vesi on kylmää, toivottavasti et vilustunut!

Paljon tapahtumaa huhtikuussa, kevät etenee. Hyvää pääsiäistä!

riitta k kirjoitti...

Kevätpuuhilta tosiaan näyttää! Hyvää pääsiäistä!

Marika`s - Marjakuja blogi kirjoitti...

Hui mikä kylmä kylpy :(
Oikein rauhallista pääsiäistä sinulle!

arleena kirjoitti...

Kauniin keväiseltä näyttää, kuten huhtikuulla kuuluukin

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Huhtikuu. Ihanaa kun luonto herää.

sini kirjoitti...

Hui toivottavasti et vilustunut kylmästä kylvystä! Kivoja huhtikuun puuhia teillä onkin!

Anu kirjoitti...

Sait huhtikuulta kylmää kyytiä. Kivoja kuvia :)

unelmikko kirjoitti...

Heippas ! Mukavia juttuja Sinulla huhtikuussa.Kevät herää kaikkialla. Tuosta postimerkistä vielä, en ole laittanut ajatustani taiteijalle. Merkki on hienompi vielä kultaväreissä ihan livenä ja kunnioitan taiteilijan työtä enkä halua sitä mollata en todellakaan. Siitä suomalaisesta joutsenmerkin käytöstä,jota nyt myös uutisissa olleista otsikoista saa lukea, tuli mieleeni tää tarina. Itse olisin halunnut pysyä kaikissa tilanteissa yhtä valkeana kuin joutsen luonnossakin on. Taiteessa jokaisella oma näkemys ja vapaus, se suotakoon. Postimerkki on luonnossa kyllä ihastuttava kullankiiltoinen, mutta "puhtautta, valkeaa ei enää eikä koskaan kauniimmaksi voi saada."

Minna kirjoitti...

No hups.

Pauliina/PauMau kirjoitti...

No jestas, kaikkea sitä tapahtuukin hyötyliikkuessa :) Toivottavasti loppukuu sujuu kuivemmissa merkeissä. Rentouttavaa pääsiäisen aikaa!

T // Tasapainoilua kirjoitti...

Apua, mikä pulahtaminen! Suloiset pikku virpojat :) Meille niitä ei valitettavasti löytänyt, mutta omat lapset haluavat naamioitua milloin miksikin :D Hyvää pääsiäisen aikaa!

Koivikon Katveessa - Jenspa kirjoitti...

Hyrr, no sinullahan on ollut suorastaan jäätävä talviturkin heitto.
Oikein mukavaa pääsiäistä! Tässä itsekkin pähkäilen, että pitäsköhän lähteä haravoimaan, mutta lämpömittari näyttää edelleen pakkasasteita!

aimarii kirjoitti...

Voi hyvä mahoton sentään äkkikylvystäsi jäiden seassa. Onneksi selvisit vain kastumalla,
Kevät on pitkällä siellä. Tuntuu ihan uskomattomalta. Täällä ollaan yhä täydessä talvessa. Lunta tosi paljon ja lisää tulee. Keväänmerkkinä peippo pyrähti joku päivä sitten pihaan, vaan on häipynyt
Hyvää pääsiäsen aikaa.

Vintagentti kirjoitti...

Meilläkin päin kevät tuli kyllä aikaisin mutta on sittemmin edennyt kovin hyppelevästi. Viimeksi eilen mökkimatkalla reilusti takapakkia kevätfiiliksiin, kun ihana auringonpaiste vaihtui hetkessä räntäsateeksi. Kylmää kyytiä ja kauniita kuvia täällä tänään!

Pieni Lintu kirjoitti...

Hui sentäs, no nyt on talviturkki heitetty meneen! :D