Sivun näyttöjä yhteensä

27.5.2017

Makkaraa ja ruohosipulia

Töistä tullessa pistäydyin eli ajattelin pistäytyä vilaisemaan kummilapsia. No, eihän tuo jäänyt aivan pistäytymiseksi. Heillä oli juuri alkamassa makkaranpaisto. Niinpä pääsin pihapiknikille heidän kanssaan. Olipa mukavaa yhdessäoloa.

Vein heille kirkkopäivien tuliaisina katekismuksia, mutta ne eivät olleetkaan heidän kotikielellään, vaan urdua. Enpä osannut tunnistaa noista koukeroista, mitä ne ovat. Ei edes kirkkopäivillä minulle nuo kirjat antanut henkilö tiennyt , etteivät nuo olleekaan farsia. No, kummilasten ystävä kertoi tietävänsä urdunkielentaitajia, joten nuo katekismukset lähtivät kuitenkin etenpäin,  ehkä vieläkin tarpeellisemmille.

Tänään olin rippikoululaisten kanssa tutustumassa lähetystyöhön, josta nimikkolähettimme kertoivat.  Muuten jännä huomio: Kun oli ilmoitettu/sovittu alkamisaika, niin nuoria oli silloin vasta muutama paikalla - useimmat tulivat myöhässä, oli kello sitten 10 tai 11 tai 12 tai 13.  Onkohan tuo tavallista muuallakin esim. koulussa?

Ruohosipuli on kasvanut jo täyteen mittaansa ja pikkuhiljaa alkamassa kukkia - nuppuja jo näkyi siellä täällä. Niinpä pilhasin pari litraa ruohosipulia pakastimeen. Ja kylläpä silmät vuotivat!
Ja mikä riemu eilen mökillä, jossa kävin istuttelemassa taimia: päärynäpuut, molemmat pienet, kukkivat! Ja jopa pari luumupuuta, jotaka eivät aikaisemmin ole tehneet hedelmää, olivat kukkanupuilla kirsikoista puhumattakaan. Kirsikoissa on taas paljon kukannuppuja, mutta omenapuussa  ei lainkaan.
 Vuorenkilpien kukat ovat avautuneet.
Kylläpä oli kastelemista!  Kaikki on ylen kuivaa. Onneksi nyt sain harson koko kasvimaalle, en sentään perunalle, ja myös renkaiden päälle kurkkujen ja kurpitsoiden suojaksi. KOmpostissa nuo talvikurpitsat ovat ilman suojia.
Kotipihallakin kukkii. Ja on paljon hedelmäpuitakin kukkivina. Ilo katsella niitä, kriikunoita, luumuja, kirsikoita, päärynöitä. Omenavuosi jäänee heikoksi.

Raamatun sana tänään: Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. (Roomalaiskirje 8:28)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Makkaranpaisto avotulella on jo niin eksoottista joillekin lapsille. Mukavaa puuhaa...

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Lapset tietysti nauttivat tästä, mutta niin me toisetkin - yhteistä tekemistä.