Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2017

Pihkasalva

 Tulppaanitkin ovat alkaneet kukkia pojan talon aurinkoisella seinustalla.

Sain näytteen Rönnin pihkasalvaa ennen vaellukselle lähtöä. Salvasta kerrotaan, että tämä Rönnin pihkasalva on Sipoossa käsin valmistettu 100% luonnontuote. Sen pihkapitoisuus on runsas 30 %. Pihkasalva sisältää Lapissa kasvaneesta kuusesta kerättyä pihkaa, suomalaista hamppuöljyä, (Hamppuöljy sisältää runsaasti tärkeitä rasvahappoja, gammalinoleenihappoa sekä E-vitamiinia.) ja mehiläisvahaa. Pihkaa voidaan käyttää hoidettavaan kohtaan useita kertoja päivässä kunnes hoitoa ei tarvita.

Pyhiinvaelluksellani Salamancasta Santiagoon tarvitsin sitä parikin kertaa. Jostain syystä nenäni vuoti miltei jatkuvasti aina, kun kävelin. Piti niistää tosi usein. Siksi sitten nenänpielet ärsyyntyivät rikki asti. En ensin muistanut lainkaan, että minulla oli tuo salva korjaamaan tuota hiertymää, vaikka joka päivä salvan näin pesupussissani. Kun laitoin sitä pari kertaa, niin nenänpieli tuli kuntoon. Samoin suupieli ja huulet olivat ärtyneet ja näihinkin levittelin tuota salvaa. Ja auttoi. Salva oli todella kovaa, joten sitä piti sormen alla lämmittää pitkään, että sitä sai irtoamaan rasiasta ja pystyi levittämään.
Eilen kävimme mökillä tarkistamassa katiskat. Ei yhtään kalaa sammakoista puhumattakaan. Katiskat olivat täysin tyhjiä! No, tulihan haravoitua ja myös kasteltua kaikki kylvetyt kasvit, istutetut puut ja pensaat. Mies asensi taas kesäksi vesipumpun. Niinpä saimme järvestä vettä letkua myöten ylös mäen päälle mökin viljelyksille.

Kuivaa on ollut. Jo viime syksynä veimme mökille kevättä odottelemaan tällaisen tuhannen litran kuution vesisäiliöksi. Mies rakensi sille pölkyistä jalat ja laudoista tuet. Pesimme tuon vesisäiliön harjan ja vesisuihkun avulla puhtaaksi, kannoimme sen paikoileen ja aloimme täyttää sitä.

Pumpun avulla vesi tuli hyvin järvestä. Saimme tuon tuhat litraa vettä astiaan. Kun kokeilimme hanaa, niin se jäi tiputtelemaan vettä. Koetimme uudelleen ja entistä  enemmän vesi valui, tosin ämpäreihin, jotka sitten tyhjensin luumupuille ja marjapensaille. Lopulta saimme hanan vain hieman tiputtelemaan, mutta nyt jo lienee tuo astia tyhjä. Onpahan puutarha märkä!

Pitänee hankkia uusi hana tiivisteineen. Tiivisteet olivat ilmeiseti kuivuneet liikaa. minkä vuoksi ne eivät liimautuneet tarpeeksi tiiviisti kiinni.

Tänään on taas ollut työpäiväkin pitkästä aikaa. Olin päivystämässä muutaman tunnin virastossa.

Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. (Johanneksen evankeliumi 13:34)

Ei kommentteja: