Sivun näyttöjä yhteensä

25.8.2013

Ruusu lähimmäiselle

Tänään seurakunnissa vietetään lähimmäisen päivää. Jeesus oli elämällään ja opetuksellaan esimerkkinä Jumalan rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat. Tämä esikuva velvoittaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. Raamatun sana tälle päivälle on  rakkauden kaksoiskäsky eli "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Luukas 10:27.
  photo 2013-08-25250813003389x640_zpsf9fd1de1.jpg
Niinpä jumalanpalveluksen jälkeen jaettiin kirkon ovilla ruusuja vietäviksi jollekin lähimmäiselle, joka ei ollut messussa. Saamani ruusun mukana oli raamatunlause, jossa sanottiin: "Sinä olet minun turvapaikkani, sinä varjelet minut vaarasta. Riemuhuudot kajahtavat ympärilläni, kun sinä autat ja pelastat." (Psalmi 32:7) Ruusun piti lähteä jatkamaan matkaa eräälle tämän päivän syntymäpäiväsankarille, mutta jatkaa myöhemmin kuin tänään.

Kaunis aurinkoinen päivä on tänään kuten eilenkin. Puutarhassa kypsyvät myös luumut. Harakat, rastaat ja kai oravatkin ovat niistä kiinnostuneita. Maukkaita nuo ovatkin. Mieluiten nauttisimme niistä kuitenkin itse kuin antaisimme noiden eläinten nautittavaksi. Siis sadonkorjuuseen ennen jokasunnuntaista lentopallopeliä!

4 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Peikkokin tykkää luumuista. Ja kriikunoistakin. Väskynäsoppakin on hyvää :)

Jaana kirjoitti...

Tuo ruusu oli kiva idea. Meillä jaettiin kerran sämpyläpusseja samalla ajatuksella ja myös itselle sai ottaa. Tuntui niin mukavalta!

kosotäti kirjoitti...

Ompa mainio idea, tuollaista en ole ennen kohdannutkaan, pitääpä kertoa tuolle mei suntiolle jos vaikka menis idea eteenpäin:)

mm kirjoitti...

Minä sain olla saarnaamassa tuona sunnuntaina. Kirjoitin siitä äsken blogissankin.