Sivun näyttöjä yhteensä

24.6.2024

Laine-sukat


 Neuloin Laine-sukat Novitan Runo-langan Ruskasta pienistä jämistä. Piti lyhentää varsi yhdellä kuviolla, koska muuten lanka ei olisi riittänyt. Siksi pitäisi opetella neulomaan kärjestä varteen päin, niin ei jäisi ylimääräisiä jämiä. 

Sukissa on resoria 8 kerrosta jonka jälkeen alkaa kuvio. Kantapäässä on käänteinen vahvistettu kantalappu. Oikealla puolella 1 silmukka neulomatta,• yksi oikein, yksi nostettu nurin neulomatta lanka työn edessä •, yksi oikein jne. 

Sukka-malli on Niina Laitisen Kauneimmat villasukat -lehdestä. Sukat painavat 79 grammaa.

Löysäpipoisten KyJy2024 aloitetut ja valmiit.

1. Laine-sukat. Aloitettu 22.6. Valmiit 24.6. Paino 79 grammaa.

2. 

23.6.2024

Sauvakävelyä

 Sauvakävelyä kuin caminolla! Keväällä kävelyllä Espanjassa myös päivittäin kuului, miten  kukko kiekui, käki kukkui kuten tänään täällä. 

Tein puolentoistatunnin kävelylenkin, ensin metsän poikki polkua, sitten pikkuisella mökkitiellä, kylätiellä, jonka varrella kauniita apilapehkoja ja ahomansikoita vaikka kuinka paljon, asfattitietä vähäsen ja metsäautoteille ennen kuin tie kotimökille tuli vastaan. Paljon monenlaisia kukkia valkoista, punaista, sinistä keltaista ja horsma ja vattu kukkivat jo, liian aikaisin mehiläisiä ajatellen. Ei yhtään ihmistä tullut vastaan, vain  koirat haukkuivat, paarmat ja kärpäset pörisivät ja hyttyset inisivät. 

Ja mökille saavuttuani heti uimaan.

Juhannuspäivänä autoilin kahteen jumalanpalvelukseen. 

Kankkilan kyläläiset pystyttävät vuosittain oman juhannussalkonsa tien yli. Juhannuspäivänä ajoin sen alitse jumalanpalveluksesta messuun kulkiessani.

Nyt mökin pihalla kukkivat 

Varjoliljat ja jalopähkämö, toki myös herneet ja kesäkurpitsan hedekukat.

KyJy2024 alkoi juhannuksena


Taas höyrähdin tähän haasteeseen: neulo 20 neuletta/ virkkausta juhannusyöstä alkaen ja viimeistään valmiiksi jouluun mennessä. Toisaalta, eiköhän tuon verran valmistuisi muutenkin puolen vuoden aikana.

Työ pitää painaa vähintään 50 grammaa. Ja aloitukset tulee olla kaikista viimeistään syyskuun loppuun mennessä tehtynä.

Ensimmäinen aloitus on tehty: Niina Laitisen malli Laineet vihkosesta Niina Laitinen Kauneimmat villasukat ( Suuri Käsityö). Jo yksistään tässä vihkosessa on 20 villasukkamallia. Toki en taida näitä kaikkia tehdä, ainakaan nyt. 

Tämä eka aloitus on tehty Novitan Runo langasta värillä Ruska. Jämiä nämäkin kuten muutenkin yrittelen neuloa jämiä pois.


21.6.2024

Nallen jämistä sukat


 Kuusikuotiaalle toivevärillä 32- numeroiseen jalkaan sukat Nallen jämänöttösistä. Olipa monta pääteltävää! Varressa valepalmikkoa 45 silmukalla  muuten sukassa 44 silmukkaa. Sukat painavat tasan 50 grammaa.

19.6.2024

Vihtatalkoot 20240

Vuosittain pidämme juhannusviikolla eli nousevan kuun aikana vihdantekotalkoot. Me on Nastolan Nasevan seniorit. 

Timpan pihapiirissä olemme ainakin kolmena vuonna taiteilleet koivunoksista hyvän joukon vihtoja/vastoja. Tänä vuonna valmistui 241! 



 

Juhlapäivä

Hääpäivän viettoa tutuissa mökkimaisemissa.
Mustikatkin sinertyvät.
Horsmat kukkivat jo ennen juhannusta tämä vuonna.
Ahvenia narraamassa. Saunan lämpiämistä odotellessa.

 



18.6.2024

Jälleen jämät

 Löysin lankalaatikosta ruskeiden jämien pussista Novitan tummaa ruskeaa ja tweed- Seiska veikkaa. Neuloin niillä varrettomat sukat. 

Aluksi 15 kerrosta resoria 44 silmukalla yksi takaa oikein, yksi nurin tweed-langalla. Kantapää ruskealla vahvistettuna 24 silmukalla. Terässä kaksi kerrosta tweed-lankaa, kaksi ruskeaa. Kärjessä leveä nauhakavennus. Sukat painavat 72 grammaa. Pienet nöttöset vielä jäivät kumpiakin. 

12.6.2024

Jämälankaolgat


Sadepäivien iloina ja PHKS:ssa odotellessa neuloin vielä yhdet Olga-sukat Nallen jämistä, pienistä nöttösistä sinisävyistä kirjavaa Nalle Taikaa ja kantapäässä sinistä Nallea. Sukat on neulottu kolmen puikoilla 64 silmukalla ja terässä 52 silmukalla. Kärjessä jälleen leveä nauhakavennus.  Sukat painavat 83 grammaa.

7.6.2024

Marjat kypsyvät aikaisin

Hunajamarja kasvaa valoisassa, puolivarjoisassa paikassa, jossa maa on kohtalaisen tuoretta, ei hiekkaista mutta ei myöskään savista. 
Minulla on kolme pensasta, joista yksi on viime vuodelta. Kaksi pensasta on jo yli kymmenen vuoden ikäistä. Silloin ei niistä puhuttu hunajamarjan nimellä vaan marjasinikuusamasta.Hunajamarjaa kannattaa istuttaa samalle paikalle useampia eri lajikkeita, sillä hunajamarja hyötyy ristipölytyksestä.  Hunajamarja tuottaa satoa myös hyönteispölytteisesti, mutta ristipölytys parantaa sadon määrää ja laatua.
Tänä kesänä nuo alkoivat kypsyä todella varhain. Normaalisti vasta juhannuksen tuntumassa marjat sinertyvät. Täysin kypsä marja on myös sisältä sininen. 
Rastaat tykkäävät niistä, joten täytyy pian verkottaa nuo pensaat.
Ahomansikoita on kypsynyt jo tien vierten aurinkoisissa paikoissa. Yllättäen näin niitä tänään lenkillä useassa kohdassa. 
Ahomansikka on toiselta nimeltään metsämansikka.

6.6.2024

Olgat Nallen jämistä


 77 grammaa painavat nämä 40 numeron kokoiset Olga-sukat. Neuloin yksivärisestä ja kirjavista vihreänsävyisistä nöttösistä 64 silmukalla varressa ja terässä oli 52 silmukkaa. Kantapää vahvistettu ja kärjessä leveä nauhakavennus. 

Kuva valehtelee sukkien värin. Lämpimän vihreää...

3.6.2024

Kesäkuun ensimmäiset sukat

 Neuloin Nallelankojen jämistä Olga-sukat. Nalle Pelto ja tumman vihreä Nalle olivat lankoina monina pätkinä. Neuloin 56 silmukalla varren kolmosen puikoilla. Terässä 48 silmukkaa. Kantapää on tummanvihreää vahvistetulla neuloksella. Sukat painavat 63 grammaa ja ovat sopivat 38-numeroiseen jalkaan.