Sivun näyttöjä yhteensä

15.9.2012

Päärynähillo

 
 Mies innostui tänään menemään Vuolenkosken syystorille. Siellä oli ihmisiä, mutta aika vähän myyjiä. Vuolenkoskella torielämä alkaa taas toukokuussa.
 
Kotipihalla kukkii vielä ruusu. Ruusunmarjoja tänä kesänä ei ole tullut runsaasta kukinnasta huolimatta kovinkaan paljon. Tai sitten emme ole niitä vain huomanneet ja linnut ovat pitäneet puolensa.
 
Pihalla on monessa kohdin myös kärpässieniä.

Joka päivä kierrän omenapuiden alustat ja kokoan sieltä omenat ämpäreihin. Tänäänkin yli kaksi ämpärillistä löytyi puiden alta. Niiden lisäksi on tänä vuonna tullut aika paljon muumio-omenia, jotka kerätään myös pois saastuttamasta.

Paistoin vohveleita iltapalaksi. Taikinaan raastoin nelisen omenaa ja laitoin minttua mausteeksi. Söimme vohveleita tyrnihyytelön ja suklaahunajan kanssa.

Päärynät ovat kypsyneet. Tein tänään päärynähilloa samaan tapaan kuin omenahilloakin. Haloin päärynät ja poistin kukkaperän ja kannan, laitoin ne mehumaijaan ja keitin pehmeiksi. Sitten ne kierrettiin sosemyllyllä kattilaan, jonne lisättiin myös mehumaijaan valunut mehu. Kuumensin soseen ja lisäsin kilon sokeria sekä lopuksi pieneen sokerimäärään sekoitetun puolen pussillisen punaista Melatinia. Seoksen purkitin kuumiin keitettyihin purkkeihin ja kiehuvasssa vedessä keitetyt kannet laitoin päälle. Seos hyytyi hyvin.

Raamatun sana tänään: "Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. Pysykää erossa kaikesta pahasta."
(1 Tessalonikalaiskirje 5:21-2)

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi mitä herkkuja. En ole koskaan suomalsia päärynöitäkään maistanut.
Ja tuon juttusi kun luin, tuli oikein vesi kielelle.

ps. pitääköhän meidän tehdä ensi kesänä treffit Vuolenkosken torille.
Meiltä ei nimittäin ole pitkä matka, kun mökki on Kimolassa :DD

Pirkkeri kirjoitti...

Vohveleita ja päärynähilloa! Niin hyvän kuuloista, että tosiaan saa veden kielelle. Ainoastaan kaksi punaista kärpässientä olen toistaiseksi nähnyt, ruskeita kylläkin.