Sivun näyttöjä yhteensä

11.10.2014

Jogurttinen omenapiirakka

Tänään on ollut taas puutarhapäivä.
Mies nosti palsternakat ja maa-artisokat kotipuutarhasta talvisäilöön kellariin. Maa-artisokkia tulikin reilusti muutama ämpärillinen tänä vuonna. Samalla myös kunnostettiin maa-artisokkamaa ja kylvettiin uudelleen maahan maa-artisokat akkasahralla vedettyihin vakoihin.
Mies on kuivattanut sieniä ja edelleen niitä on laitettu uunin päälle kuivumaan. Kuivatin siellä auringonkukan siemeniäkin. Toivottavasti ne eivät kuivuneet liikaa, jotta itävät ensi keväänä.

Vielä sain puutarhasta kukkia sisälle ennen pakkasia, mm. kehäkukkia.

Leivoin tänään pari pellillistä omenapiirakkaa. Toisen tein jogurttipohjaan, toisen piimäpohjaan. Laitoin kulhoon desin öljyä, 3 desiä jogurttia ja kolme desiä sokeria. Sekoittelin ja lisäsin 5 desiä vehnäjauhoja, joihin oli sekoitettu teelusikallinen ruokasoodaa. Tuon seoksen tasoittelin uunipellille. Päälle levittelin puolitoista -  kaksi litraa karkeaa omenaraastetta, jolle ripottelin vielä kanelia ja sokeria. Paistoin 225 asteessa parikymmentä minuuttia.
Piimäpohjaisen tein samoin, mutta jogurtin tilalla oli piimää.

Pieniä ja epämuotoisia porkkanoita keittelin painekattilallisen, kuorin ne ja soseutin ja pakastin pienehköihin purkkeihin. Osan porkkanasoseesta jätin kulhoon, johon tein lusikalla sekoittaen sämpylätaikinan. Taikinaan laitoin myös seesaminsiemeniä, vehnäjauhoja, suolaa, kuivahiivaa ja hunajaa, öljyä ja lopuksi vettä.

Olen valmistellut huomisia töitä, etenkin kerrontaa Santiago de Compostelan pyhiinvaellusmatkasta.

Raamatun sana tänään: "Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Paina sydämeeni syvälle pyhä pelko nimeäsi kohtaan." (Psalmi 86:11)

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kiitos piirakkaohjeesta! Vaikutti niin helpolta ja nopeatekoiselta, että taidan kokeilla lähipäivinä, kun omenoitakin on.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Omenapiirakkaa olemme syöneet ja osan piirakasta laittaneet pakastimeen.