Sivun näyttöjä yhteensä

19.12.2014

"Taatto, taatto läksi innoissaan, joulukuusen, kuusen hankintaan..."

Joulukuu on jo pitkällä, mutta muutamien pesien mehiläiset olivat vielä vailla oksaalihappoa. Tänään, koska oli suojakeli, on ruiskutettu näihinkin pesiin varroantorjunta.
Samalla matkalla kävimme mökillä. Päivä oli kosteansumuinen. Järvi oli jäässä, mutta jään paksuus oli alle kaksi senttimetriä. Kun kokeilin jään vahvuutta harjanvarrella laiturin päässä, niin varsi humahti heti jään läpi. Laiturin vieressä oli vielä sulaakin. Luntakaan ei ollut kovin paljon ja vesisade sitäkin vähää madalsi.

Meidän mökkimme ei ole talvilämmin. Niinpä kesti hetken aikaa ennen kuin mökki alkoi lämmetä. Kamina kyllä lämmittää hyvin, mutta lattia hohkasi kylmää. Kaminan  vieressä istuskelin nojatuolissa neulomassa, kun ensin olin tutkinut, mitä tontille kuului. Pupuset olivat kierrelleet pihamaalla, mutta en löytänyt jyrsimisen merkkejä suojaamattomistakaan hedelmäpuista. Mies kerkisi mökillä tyhjentää kompostia kasvimaalle erinäisiä kottikärryllisiä.
Mökkitontilta löytyi joulukuusi niin pihalle kuin kotiin sisällekin. Toki olimme tutkineet kuusivalikoimaa jo syksyllä. Meillä on näet tapana laittaa valot pihakuuseenkin, joten tarvitsemme kaksi kuusta.

Minä puolestani kävin tänään kastekeskustelussa. Oli mukava tavata taas samoja, jotka olen vihkinyt ja joiden yhden lapsen olen aikaisemmin kastanut.

Aamulla kasasimme pitkän pöydän olohuoneeseen, putsasin sen ja pöytä sai ylleen valkoisen tähtiliinan joululiinaksi.  Pöydän päähän raijasin sitten hevosistuimeni ja tietokoneen - jouluksi ne molemmat väistyvät jonnekin sivuun. Kahdelletoista on hyvä tila pöydän ympärillä ja pieninkin on sen lisäksi mukana sylissä (hän ei vielä osaa istua syöttötuolissa).

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Meillä on kuusi jo sisällä ja koristeltunakin. Nautin sen loisteesta aina jo useita päiviä ennen jouluaattoa, sillä ison kuusen sisälle rahjaaminen (7. kerros!) ja koristelu vie aika paljon aikaa...

pappilanmummo kirjoitti...

Niin nauttisin minäkin, mutta mies haluaa sen sisälle vasta lähempänä joulua...

aimarii kirjoitti...

Meidän kuusi haettiin metsänraivausalueelta. Hyvä löytyikin. Pihaan se pistettiin, sillä tupa on niin pieni, ettei kuuselle ole tilaa.
Siellä teillä on talossa paljon väkeä jouluna ja paljon olet joulua valmistellutkin. Joko alkaa olla valmista?
Sinne taisi tulla lumikin maahan juhlistamaan joulua.
Toivotan Joulurauhaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Aimarii: Lumi on maassa ja pakkasta on. Väkeä alkaa tulla aatonaattona -kivaa. Vielä valmistelut kesken, mutta onhan ensi yö aikaa...
Joulurauhaa sinne myös.