Sivun näyttöjä yhteensä

18.12.2014

Valmistautumista juhlaan ja juhlintaakin

Tämä viikko on ollut sellainen liikkumaviikko. Maanantaina pistäydyin Missiokaupassa vihdoin viemässä  viimeiset sinne valmistuneet tilaussukat. Tiistaina oli eläkeläispäivä jouluruokineen ja keskiviikkona illalla työyhteisön jouluateria. Tänään vein vihdoin postiin  joulukirjeet - ja etsin mistä löytäisin joulumerkkejä kirjeisiin.
Me seurakuntien eläkeläiset teimme retken Siikaniemeen, jossa vietimme päivän. Oli mukavaa tavata entisiä työtovereita. Oli ilo jutella ja päivittää kuulumisia. Tämän vuoden ensimmäisen jouluaterian sain nauttia kivassa seurassa. Saimme myös virkistäytyä ehtoollisella ja päästä  hiljentymään sitä kautta kohti joulua.

Seimiasetelmat kertovat joulun sanomaa Siikaniemessäkin.
Meillä kotona Maria ja Joosef ovat vielä matkalla kohti Betlehemiä.
Keskiviikon jouluaterialla oli jälkiruokakin laitettu näin hienosti! Eikä vain kaunis, vaan myös maukas. Vielä en ole saanut sopivasti imellytettyä perunalaatikkoa - joten kai on yritettävä tehdä itse, jos onnistuisi tänä vuonna sopivan vellimäinen laatikko...
Vihdoin keskiviikkona saimme hankittua väritulostimen vanhan hajonneen tilalle. Niinpä pääsimme vihdoin tulostamaan joulukirjeemme ja tänään vein nuo postiin. Oli tarkoitus laittaa ne lähistön postilaatikkoon ja lähikaupasta saada puuttuvat postimerkit, mutta joulumerkit olivatkin loppu ensimmäisestä kaupasta ja toisessakin oli vain viisi kappaletta, joten piti lähteä ajelemaan ihan postiin asti saadakseni nuo merkit. Onneksi postista tänä vuonna niitä löytyi - viime vuonna ei enää ollutkaan, kun mies niitä etsi...
Kaikenlaista pientä jouluvalmistelua on jatkuvasti. Meillä on ollut olohuoneessa pyöreä pöytä kymmenisen vuotta. Nyt jouluksi on tulossa pitkä pöytä, johon mahtuu hyvin aterialle toistakymmentä yhtäaikaa. (Toki pyöreän pöydän ympärilläkin on ollut 13 henkeä isoimmillaan yhtä aikaa ruokailemassa, mutta pöytään ei ole sitten mahtunutkaan tarjottavia.) Nyt pöytä on 210 cm pitkä ja metrin leveä, joten... Siis tuleva pöytä. Mies on maalaamassa vielä pöydänjalkoja valkeiksi ja levy on kiinnittämättä. Ostin tänään postimerkkireissulla kaupasta rullanlopun valkeaa tähtikuvioista pöytäliinaa. Ehkä huomenna saamme  pöydänkin paikoilleen.

Joulutonttukin pääsee piakkoin matkoilleen: paketteja on kasattu koriin valmiiksi.

4 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Mukavia jouluvalmisteluja ja rattoisaa joulunodottelua!

pappilanmummo kirjoitti...

Kiiris: Samoin Sinulle!

Jaana kirjoitti...

Seimiasetelmat ovat ihania!

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana: Ja niitä on meilläkin monta!