Sivun näyttöjä yhteensä

4.4.2016

Junasukkaakin taas ohjeineen

 

Junasukat neuloin valmiiksi jo yli viikko sitten, mutta postaus jäi. Nämä ovat Viking Baby ull, 100 % merinovillasta kolmosen puikoilla neulotut. Sukat painavat 32 grammaa. Sukat on neulottu 40 silmukalla, puikoillaan varressa 12,8,12,8, koska siten on helpoin neuloa resoria.
Neuloin aluksi 12 kerrosta resoria 2 oikein, 2 nurin. sitten 4 kerrosta nurin, 4 oikein ja vielä neljä nurin. Taas oli resorin vuoro eli 12 kerrosta. Sitten vielä 4 kerrosta nurin, 4 oikein  ja 4 nurin 0 12 kerrosta. Vielä kerran resoria 12 kerrosta, sitten kantapää.
Kantapäähän tuli puolet silmukoista eli 20. Neuloin 12 kerrosta sileää eli joka toinen kerros nurin, joka toinen oikein. Sen jälkeen kantakavennukset ja kärkeen pohja sileää ja päällinen neljä kerrosta nurin, neljä oikein, neljä nurin, neljä oikein, neljä nurin, neljä oikein ja vielä kerran neljä nurin.

Sitten kärkikavennukset kiilakavennuksena: yksi oikein, kaksi takaa yhteen, loput puikolla oikein, seuraavalla uikolla oikein, kunnes on kolme silmukkaa kaksi oikein yhteen, yksi oikein. Näitä toistaen, kunnes puikoilla on kaksi silmukaa. Lanka katkasitaan noin 20 ssenttimetrin päästä, vedetään silmukoiden läpi, kiristetään ja neulalla edelleen uusi kierros silmukoiden läpi ja päättelyt edestakaisin muutaman kerroksen verran.

Nämä sukat lähtenevät somalirouvalle, jonka pieni on syntymässä ihan näinä päivinä.

Jaksoin sentään räkätaudista huolimatta tänään kävellä muutaman kilometrin, kun käväisin pojan remontin edistymistä katsomassa. Hyvännäköistä tulee. Hän jaksaa tehdä huolellisesti hommaa miehen avustuksella.On se kumma, kun flunssa ei ota talttuakseen. Toista viikkoa jo. Kuulin tänään kirjoituskurssilla, että kolmekin viikkoa saattaa kulua sairastaessa ja pitänee lopulta turvautua antibioottikuuriin. Tosin kävin jo lääkärissä, mutta vasta viikon  kuluttua, jos vielä jatkuu flunssa, voinee tehdä jotain muuta kuin niistää ja yrittää nenäkannulla nuhaa taltuttaa, ettei menisi onteloihin räkä tulehduttamaan niitä. Näin lääkärin ohje.


Nenähuuhtelulla tarkoitetaan toimenpidettä, jossa nenän limakalvoille juoksutetaan suolavettä, niin että vesi menee toisesta sieraimesta sisään ja tulee toisesta sieraimesta ulos. Nenähuuhtelun tarkoituksena on puhdistaa nenästä erilaiset epäpuhtaudet, esimerkiksi räkää ja allergiaa aiheuttavia hiukkasia.

Nenähuuhteluhan on vanha hindulainen tapa epäpuhtauksien poistamiseksi nenästä, jolla on kuuulemma useita  terveysvaikutuksia. Nyt tämä tapa on hyvien vaikutuksiensa vuoksi alkanut levitä länsimaihin, mutta nenäkannu on minulle vielä aivan vieras kapistus.

1 kommentti:

Tellu Tom kirjoitti...

Pitäisi varmaan minunkin neuloa taas yhdet sukat tällä ohjeella. Sukuun odotellaan odotettua vauvaa ..